A-sociale media?

Article – A-sociale media?

PARAMARIBO, 1 juni 2024 – Sociale media platforms hebben een aanzienlijke invloed op verschillende aspecten van het dagelijks leven in Suriname

Psychische schade

De socials bevorderen communicatie, vriendschappen, romantische relaties en zakelijke interacties. Bijna alle bedrijven en personen in Suriname hebben tegenwoordig wel een vorm aanwezigheid op sociale media.

We zitten op de socials alsof ons leven er van af hangt...

Toch zijn er velen in onze samenleving die grote zorgen hebben over de hele situatie, er wordt zelfs gesproken van een serieuze en psychische verslaving.

"In Nederland hebben we natuurlijk ook sociale media, maar ons leven hangt er niet van af," meldt een SuriNed.

Volgens hem zijn mensen in Suriname veel te afhankelijk geworden van deze platforms. Het is zien om gezien te worden, maar niemand heeft wat te melden.

Hij merkte ook op dat de groei van sociale media ertoe heeft geleid dat veel mensen in Suriname worden opgelicht, omdat er gouden bergen beloofd worden.

Wereldwijd neemt de belangrijkheid van social media – zeker voor bedrijven – al jarenlang gestaag af. Het kost veel geld om aanwezig te zijn en het levert ze aantoonbaar helemaal niets extra's op.

Trieste koploper

In Suriname lijken sociale media echter, bij uitzondering, onmisbaar geworden.

Wereldwijd zitten we zelfs in de top van "meest actieve social media gebruikers", waardoor we blijkbaar niets anders doen dan zinloos op onze telefoon zitten.

Voor bedrijven levert social media geen enkele meerwaarde

Dit terwijl het (bijna) onmogelijk is om er geld mee te verdienen, aangezien Suriname niet is aangesloten / opgenomen bij de advertentie-campagne's van Facebook en Google.

Daarmee kunnen influencers wereldwijd wel hun geld verdienen, maar ook die boot gaat stilletjes aan ons land voorbij.

Bron : oorspronkelijk GFC Nieuws / Iwan Dompig (Suriname Nieuws)


— UW MENING —

Spelen de socials een (te) grote rol in ons leven?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!