Somohardjo schiet te kort; chaos

Article – Somohardjo schiet te kort; chaos

PARAMARIBO, 5 juni 2024 – De registratie van ambtenaren is, ondanks alle beloften en toezeggingen, volledig uitgemond in een totale chaos en lijkt met de dag erger te worden.

Dubbel betaald

De belofte en toezegging door minister Somohardjo (dat alles opgelost was – redactie) blijkt niet gebaseerd op de realiteit van alle dag.

De administratie en database is inmiddels één grote chaos

Er heerst grote wanorde bij de betaling van leraren in ons land vanwege aanhoudende problemen met hun salarisbetalingen.

Meredith Hoogdorp, van de actiegroep Wi Sa Strey, meldt dat sommige leraren nu opeens twee keer salaris hebben ontvangen, dat een grote groep anderen helemaal niets krijgt en het merendeel nog steeds op hun geld wacht.

Valse beloftes

In de afgelopen dagen hebben sommige leraren nu wel hun salaris ontvangen, maar het aantal aanmeldingen van leraren die geen loon meer krijgen is vele malen groter en stijgt nog steeds.

In het binnenland wordt nu bijna niemand meer uitbetaald

Ook leraren uit het binnenland hebben zich nu gemeld, omdat zij al tijden hun salaris niet hebben ontvangen. Dit komt nu pas naar boven, aangezien men in het binnenland niet (altijd) direct toegang heeft tot een actueel bankoverzicht.

Administratie

Het probleem is ontstaan door fouten in de personeelsadministratie van verschillende ministeries, waarbij ID-nummers van ambtenaren verkeerd zijn geregistreerd.

Dit heeft geleid tot de stopzetting van salarissen voor honderden leraren. Sommige ID's bleken helemaal niet te bestaan, andere zijn handmatig ingetikt met alle tikfouten van dien en een hele groep blijkt (per ongeluk) hetzelfde ID te delen.

ID's zijn verkeerd ingetikt, of worden per ongeluk gedeeld

Minister Bronto Somohardjo van BIZA verzekerde tijdens een vergadering van de Raad van Ministers nog dat het probleem lang en breed was opgelost.

Alle leraren zouden uiterlijk 31 mei 2024 hun salaris zouden ontvangen, iets wat niet is gebeurd.

Bron : Dian Rahardjo-Widodo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u wel eens met Microsoft Excel gewerkt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!