🌎 Rusland : Nederland vernietigen!

Article – 🌎 Rusland : Nederland vernietigen!

PARAMARIBO, 5 juni 2024 – Slecht nieuws voor onze SuriNeds (en overige bewoners van Nederland) want de Russische president Poetin zou voornemens zijn Nederland volledig te vernietigen... en daarmee heel Europa.

Totale vernietiging

Alhoewel de uitlatingen zowel inhoudelijk als feitelijk gezien totale onzin zijn, ligt Nederland duidelijk onder (media)vuur vanuit het Kremlin.

Een Kremlin-politicus heeft eerder deze week onthult hoe Poetin Nederland kan vernietigen met slechts één nucleaire raket.

Met de raket zou het hele land moeten overstromen en dat is (volgens Rusland) "hun eigen schuld" omdat Nederland heeft gezegd dat zijn F-16's gebruikt kunnen worden om doelen in Rusland aan te vallen.

Opmerking vanuit de app : de bewering wat betreft het laten overstromen door één raket slaan nergens op.

Andrey Gurulev
Russisch politicus

Andrey Gurulev, een Russische parlementslid en militaire veteraan, onthulde hoe heel Europa in één klap verlamd kan worden, door Nederland met een nucleaire bom te treffen (nogmaals, dat is onmogelijk geografisch gezien – redactie).

Dreiging

De angstaanjagende dreiging werd uitgesproken op de Russische staatstelevisie door luitenant-generaal Andrey Gurulev, een hardline parlementslid en onderdaan van president Vladimir Poetin.

Hij vertelde de Russische staatstelevisie dat een nucleaire aanval Nederland totaal zou laten overstromen door de vernietiging van alle dammen en dijken in één klap.

De Russische beweringen zijn technisch gezien totale onzin

"Ongeveer 50 tot 60 procent van de Europese koolwaterstofvoorziening bevindt zich in Nederland," verklaarde Gurulev.

"Stel je voor, in Nederland, aan de kust. Het leger noemt dit een vet doelwit. We begrijpen perfect hoe we kritieke schade kunnen toebrengen om Europa op de knieën te krijgen."


Meer macht F-16's

De nucleaire dreiging van de parlementariër komt enkele dagen nadat Nederland had verklaard dat het de Oekraïense luchtmacht zou toestaan zijn haar 24 stuks geleverde F-16 gevechtsvliegtuigen te gebruiken om aanvallen uit te voeren in Rusland (tot nu toe mocht dat enkel in het luchtruim van Oekraïene –redactie).

Luitenant-generaal Andrey Gurulev stelde op de Russische televisie voor een allesvernietigende, nucleaire bom op Nederland te laten vallen om zo Europa op de knieën te krijgen.

Gurulev verzon ter plekke op de Russische staatstelevisie dat een nucleaire aanval heel Nederland zou laten overstromen door de vernietiging van alle dammen en dijken.

Gurulev melde verder nog "dat dit een kwestie is van één dag. Met minimaal verbruik van kernwapens."

🌎 Rusland : Nederland vernietigen!

Nederlandse F-16
– to hell and beyond! –

"Niet alleen zullen ze alle olieraffinaderijen wegvagen, Nederland zal worden weggevaagd. De dammen daar zullen in één keer instorten, het hele land... heel Europa zal worden overstroomd en vernietigd."

Twee kernwapens

Gurulev besloot zijn betoog met de conclusie dat twee normale kernwapens voldoende zouden zijn.

"Eén kan worden neergeschoten, de tweede zal vliegen. Dat zal genoeg zijn."

Rusland schiet twee raketten, eentje extra voor de zekerheid

Hij maakte duidelijk dat zo'n aanval op Nederland in de doelen van de Russische militaire machine vastgesteld is.

F-16

De F-16 Fighting Falcon is een Amerikaanse eenmotorige supersonische breed inzetbare jager oorspronkelijk ontwikkeld voor de Amerikaanse luchtmacht, maar wordt wereldwijd gebruikt door verschillende legers.

Hoewel de luchtverdediging van Rusland nog steeds een aanzienlijke bedreiging vormt voor de toekomstige F-16, worden de jets toch gezien als essentieel voor de Oekraïense luchtmacht.

Begin 2022 had Oekraïne zelf nog 71 stuks Su-27 en MiG-29 jagers, plus 14 stuks Su-24M bommenwerpers en nog eens 31 losse Su-25 aanvalsvliegtuigen.

Nederland levert met 24 stuks F-16 jagers een grote bijdrage

Dat lijkt heel wat, maar technisch gezien gaat het om een verouderde vloot die moeite heeft om de prestaties van de toch wat meer meer capabele Russische vliegtuigen te evenaren.

Bron : Reshma Soekhlal / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Maakt u zich zorgen over Rusland?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!