Drinkwaterprobleem Commewijne

Article – Drinkwaterprobleem Commewijne

PARAMARIBO, 6 juni 2024 – Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning heeft wederom geweigerd om een bedrag van USD 7 miljoen beschikbaar te stellen aan de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM).

Drinkwater

Dit geld is bedoeld voor investeringen in het waternetwerk van het land, waardoor veel inwoners van Commewijne nog steeds zonder voldoende (en schoon) water zitten.

Schoon drinkwater wordt een steeds groter probleem

Ramon Koedemoesoe, lid van De Nationale Assemblee (DNA) en vertegenwoordiger van de Algemene Bevrijdings– en Ontwikkelingspartij (ABOP), bracht dit probleem aan het licht tijdens een partijbijeenkomst.

Ramon benadrukte dat de watervoorziening een van de grootste problemen in het district is.

Hoewel de directeur van de SWM bereid is te investeren, wordt het benodigde geld niet vrijgemaakt.

Koedemoesoe riep de gemeenschap op om ABOP bij de verkiezingen van 2025 te steunen, zodat de partij meer voor het volk kan doen.

Koedemoesoe
DNA-lid

De minister verklaarde eerder dit jaar in het parlement dat het geld niet beschikbaar wordt gesteld, juist vanwege de financiële problemen van SWM.

Corruptie

Het geld zou mogelijk voor andere problemen gebruikt worden, wat ook bij andere parastatale bedrijven gebeurt.

Het geld zou ingezet worden voor totaal andere zaken

Daarnaast wees de minister op mogelijke corruptie, waarbij tussenpersonen de materialen voor het project duurder zouden kunnen inkopen.

Drinkwaterprobleem Commewijne

Oude watertoren
– Langeman Produkties –

Hoewel het geld officieel beschikbaar is voor SWM, wordt het niet overgemaakt om de integriteit van het project te waarborgen. Anderen stellen dat er helemaal geen geld is vanwege de situatie in het land.

Deze situatie blijft hoe dan ook een groot obstakel voor de verbetering van de watervoorziening in Commewijne en uiteindelijk de rest van ons land.

Bron : Casey Landveld / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat is uw ervaring met ons (drink)water?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!