Brunswijk : 'ik ga onthullen'

Article – Brunswijk : 'ik ga onthullen'

PARAMARIBO, 11 juni 2024 – President Santokhi is nog niet goed weg (voor een reis van ruim een week naar de Bahamas – redactie) of plaatsvervangend president Brunswijk laat al van zich horen.

Vuile was

Volgens de VP gaan er veel zaken mis binnen de huidige regering en zal hij daar, in het VHP epicentrum Nickerie, dieper op in gaan.

De mededeling van de vicepresident en ABOP-voorzitter roept nu al bij velen zowel vragen als twijfels op.

Brunswijk zegt de vuile was straks naar buiten te brengen

Op sociale media werd door diezelfde ABOP eerder deze week een uitnodiging gedeeld voor de installatie van de ressortbesturen in het ABOP-centrum te Nickerie.

Subsidies

De Nickeriaanse rijstboeren worden specifiek uitgenodigd om massaal deel te nemen aan deze bijeenkomst.

ABOP heeft niet alleen aandacht getrokken door de bijeenkomst zelf (in de "thuisstaat" van de VHP – redactie), maar ook door de aangekondigde aanwezigheid van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Tijdens de bijeenkomst zal hij uitleggen waarom rijstboeren niet de beloofde SRD 10.000 subsidie hebben ontvangen vanuit de regering..

De belofte tot onthulling van "de waarheid" heeft geleid tot speculatie en onrust binnen de Nickeriaanse (en overige Surinaamse) gemeenschap.

Conflicten

De nu ontstane situatie roept serieuze vragen op over de interne dynamiek en de geloofwaardigheid van beide regeringsleiders.

De laatste weken is het vooral president Santokhi geweest die aankondige "nooit meer met welke partij dan ook te willen samenwerken".

Ook vroeg hij het volk om een "absolute meerderheid, aangezien ABOP / PL en NPS niet over genoeg intellect beschikken. Dit in tegenstelling tot zijn VHP, zo beweerde hij.

Brunswijk heeft de beschuldigingen / aantijgingen nooit officieel beantwoord, behalve dat zijn ABOP juist wel graag met anderen wil samenwerken.

Brunswijk : 'ik ga onthullen'

Vuile was
– Bravo weet het –

Volgens Ronnie zou alleen brede samenwerking het land vooruit kunnen helpen.


Binnenskamers

Diverse personen vragen zich af waarom de onvrede van Santokhi en het verweer van Brunswijk niet binnenskamers zijn behandeld.

Men begint nu van beide kanten de vuile was buiten te hangen, in plaats van naar oplossingen te zoeken binnen de regering zelf.

De kloof tussen de beloofde en daadwerkelijk uitgekeerde subsidies (door het ministerie dat weer onder de VHP valt – redactie) heeft niet alleen de rijstboeren, maar ook veel andere burgers teleurgesteld gemaakt over de transparantie en eenheid binnen de regering.

Men blijft liegen en hoopt dat we straks weer op ze stemmen

"Men belooft van alles, voert geen beleid, heeft geen visie en hoopt dat we alles snel vergeten, zodat we volgend jaar weer op dezelfde leugens stemmen," aldus een gefrustreerde rijstboer.

Bron : Dian Rahardjo-Widodo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Is er nog genoeg vertrouwen binnen de regering?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!