EBS : 'sorry' is geen excuus

Article – EBS : 'sorry' is geen excuus

PARAMARIBO, 13 juni 2024 – Het zeggen van "sorry" moet voor EBS geen excuus zijn om gewoon door te gaan met corruptie, oneigenlijke prijsverhogingen en nepotisme, vindt Roy Bhikharie.

Corruptie

De kwestie rondom Marciano Hellings en de leiding van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is op papier opgelost, maar in de praktijk is er niets veranderd.

Corruptie en nepotisme tieren welig binnen EBS

Hellings onthulde grove vormen van corruptie binnen de top van EBS, waar auto's van ruim US$ 100.000,– bleken te zijn uitgedeeld.

Vanwege de onthulling van die waarheid werd Hellings op staande voet ontslagen.


Family and friends

Het feit dat er binnen EBS zeer veel gunsten worden verleend aan friends and family werd nota bene met de mantel der liefde bedekt door het toepassen van nog grotere vormen van nepotisme.

De moeder van de broer van de betwiste directeur moest tussenbeide komen (de moeder van Ronnie Brunswijk, de broer van directeur Leo Brunswijk – redactie).

Alsof er niets was gebeurd, keerde Hellings terug in de moederschoot van EBS, maar aan de problemen die ten grondslag van zijn ontslag lagen is niets veranderd.

Men zegt "sorry" en gaat gewoon verder met hun fraude

Ten eerste blijft de corruptie gewoon doorgaan en ten tweede is iemand ontslagen na het onthullen van de waarheid. Een ontslag dat later juridisch onjuist bleek, maar waar nu ook gewoon overheen wordt gestapt.

Stroomprijs

PVP-voorzitter Roy Bhikharie heeft dus zo zijn grote twijfels over deze "oplossing", waarbij zowel corruptie als nepotisme gewoon door blijven sudderen.

Bhikharie zegt dat professionele problemen niet zomaar opgelost kunnen worden met excuses.

Een slechte situatie mag niet doorgaan met een simpel 'sorry', terwijl de consument blijft lijden.

Bhikharie
PVP

Hij (Bhikharie – redactie) vraagt ok zich af of de president al de gevraagde data aan de vakbond heeft gegeven om de stroomprijs, die volgens hem te hoog is, te onderzoeken.

"Als de hoge stroomprijs blijft, worden verspilling en corruptie versterkt, uiteraard ten koste van de consument."

Politiek spel

Bhikharie denkt dat er meer aan de hand is en ziet de oplossing als een politieke beslissing voor een economisch, maatschappelijk en ethisch probleem.

"Je kunt deze structurele problemen niet verbergen met excuses om politieke winst te behalen, terwijl de behoeften van het volk worden genegeerd."

EBS : 'sorry' is geen excuus

Kapotte lamp
– Langeman Produkties –

Hij bekritiseert ook het machtsmisbruik van de hogere leiding om de politie opdracht te geven werknemers te verwijderen, wat gisteren leidde tot een conflict tussen de werknemers en de politie.

Waarom moest de politie met zulk hard geweld ingrijpen?

Bhikharie vraagt zich af hoe Hellings de problemen zo snel kan vergeten. "Is dat wel normaal?", vraagt hij zich af.

Bron : Ronny Sawirjo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Is het probleem met een 'sorry' nu opgelost, of niet?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!