Musk wil(de) investeren in Suriname

Article – Musk wil(de) investeren in Suriname

PARAMARIBO, 13 juni 2024 – Suriname heeft al jaren te maken met slechte internetverbindingen, maar daar kan dankzij Elon Musk binnenkort verandering in komen.

Achtergrond

Opmerking vooraf : dit is een ouder bericht van vorig jaar. Het wordt nu alsnog in deze app gepubliceerd om een ander bericht ("Suriname weert Elon Musk") van het juiste perspectief te voorzien.

Musk had de intentie om ons land met ICT verder te helpen

Inmiddels heeft Musk – na ingrijpen van de regering Santokhi – ons veld moeten ruimen en heeft hij besloten geen zaken meer met Suriname te willen doen.

Starlink

Starlink, een satelliet-internetdienst ontwikkeld door SpaceX van Elon Musk, richt zijn blik momenteel (dit artikel is van vorig jaar – redactie) op ons land.

De ultramoderne dienst is wereldwijd al beschikbaar en ook veel delen van de Amazone genieten van de snelle en hypermoderne verbinding.

Het netwerk van Musk verovert de wereld en straks Suriname

Het is inmiddels zelfs doorgedrongen op de Surinaamse goudvelden dankzij Braziliaanse goudzoekers waar de dienst al wordt aangeboden (zij sluiten hun abonnement / contract af in Brazilië en hebben vervolgens hier internet – redactie).

Musk wil(de) investeren in Suriname

Starlink
– internet in het binnenland –

Maar Musk wil meer en heeft aangeboden ook Suriname van zijn vooruitstrevende netwerk te voorzien.

Betrouwbaar en snel

Starlink staat wereldwijd bekend om zijn belofte snel internet te leveren en Suriname staat bij hem ook op de kaart, zelfs in de meest afgelegen gebieden.

Starlink

Het communicatiesysteem Starlink gebruikt een geavanceerd netwerk van satellieten die om de aarde draaien om snel en betrouwbaar internet aan te bieden.

Met lage vertraging, hoge snelheid en betaalbare prijzen kan het Starlink van Elon Musk binnen no-time de dure, tragen en instablie internetverbindingen van Suriname aanzienlijk verbeteren.

Starlink
onderneming Elon Musk

Starlink kost momenteel ongeveer US$ 95,- per maand, wat voor veel Surinamers te duur kan zijn.

De prijs ligt hoog, maar kan eenvoudig gedeeld worden

Tegelijk kan de prijs via een enkel abonnement wel veel goedkoper uitpakken, aangezien je deze zonder problemen kan delen met derden.

Concurrentie

Tegelijk met de grote interesse van Musk zijn er binnen de regering ook zorgen over de impact van zijn Starlink op TeleSur.

Ons staatsbedrijf kent nu wel iets van concurrentie, maar de komst van Starlink kan leiden tot een veel beter en betaalbaarder product dan TeleSur zelf ooit kan leveren.

Op termijn zou Musk de provider puur op kwaliteit dus makkelijk uit de markt kunnen dringen, met alle economische en politieke gevolgen van dien.

Ongewisse toekomst

Ondanks de zorgen vanuit de regering is het vooruitzicht voor Starlink in Suriname dus zeer positief (het bericht stamt van vorig jaar – redactie).

De Amerikaanse dienst kan de internetverbindingen in ons land aanzienlijk verbeteren en gelijk trekken met die van de buurlanden.

Omringende landen laten het netwerk van Musk wel toe

Het is nu aan de regering om Musk te steunen met zijn baanbrekende initiatief en de dienst – waar veel mensen reikhalzend naar uit kijken – daadwerkelijk in ons land te introduceren.


Aanvulling achteraf : Starlink heeft zich na een juridische strijd inmiddels terug getrokken uit de Surinaamse markt.

Ze waren de tegenwerking vanuit onze regering zat en zagen na 2020 geen kansen meer om ons land op ICT gebied in hoog tempo verder te ontwikkelen.

Bron : United News / Casey Landveld (Suriname Nieuws)


— UW MENING —

Vindt u het "wegjagen" van Musk een logische actie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!