NDP : 'Abrahams niet gewenst'

Article – NDP : 'Abrahams niet gewenst'

PARAMARIBO, 18 juni 2024 – Zeker drie voiceberichten van leden van de Nationale Democratische Partij (NDP) zijn viraal gegaan op social media.

Ramon

In deze berichten wordt duidelijk gemaakt dat veel prominente figuren binnen de partij Ramon Abrahams niet willen als de nieuwe voorzitter die de partij moet leiden naar de verkiezingen van mei 2025.

Binnen de NDP ziet men Ramon Abrahams niet zitten

Naast Abrahams heeft ook Jenny Geerlings-Simons, een van de ondervoorzitters, ambities voor het voorzitterschap van de partij.

Voicemails

In de berichten wordt verklaard;

Wij maken geen campagne voor Simons of trekken haar niet voor, maar niemand zit te wachten op Abrahams om de partij te leiden.

Simons is op dit moment onze juweel, ze heeft geen bevlekt verleden en is de persoon die de partij kan leiden naar de overwinning in mei 2025.

Geruchten dat Simons geen gratie zal tekenen voor de voortvluchtige en (nog) onbetwiste leider van de NDP, Desi Bouterse, worden door hen ten stelligste verworpen.

Gratie

De NDP moet volgens de berichten aan de macht komen, zodat de voortvluchtige Bouterse gratie kan krijgen. Bouterse is veroordeeld tot 20 jaar cel voor de decembermoorden.

De interne strijd rond het voorzitterschap lijkt te zijn losgebroken na de 'verdwijning' van Bouterse.

Volgens de NDP'ers heeft de partij dit nu niet nodig, omdat de tegenstander juist hierop zit te wachten. Vaker werd aangehaald dat de NDP uit elkaar zal vallen indien Bouterse geen voorzitter meer is.

Ook Simons zou Bouterse in principe gratie gaan verlenen

Volgens partijleden moet hiervoor worden gewaakt door een relatief soepele en democratische overgang binnen de partij te bewerkstelligen.

Bron : Casey Landveld / Suriname Nieuws


— UW MENING —

U moet kiezen... Abrahams of Simons als volgende president?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!