De vraag van vandaag : beste president?

Article-question – De vraag van vandaag : beste president?

PARAMARIBO, 21 juni 2024 – De vraag van vandaag is eenvoudig van opzet. Het bestaat uit één vraag en in de reacties kunt u daar antwoord op geven.

Heeft u zelf een leuke vraag? Laat het weten in de comments!

Achtergrond

De denkwijze van ons Surinamers valt niet altijd even goed te doorgronden. Onlangs heeft deze app twee peilingen gehouden onder haar lezers.

Sommige peilingen spreken elkaar op inhoud en keuze tegen

Benadrukt dient te worden dat deze polls niet representatief zijn voor heel Suriname, aangezien ze onder een zeer klein deel van de bevolking worden gehouden (mensen met interesse in het nieuws, die daarbij ook nog over deze niche-app moeten beschikken).


Twee vragen

Er zijn daarbij twee vragen gesteld;

  1. Op welke partij gaat u waarschijnlijk stemmen?
  2. Over welke president bent u het meest tevreden

Op de eerste vraag (de komende verkiezingen) kwam de VHP onder de lezers van de app als duidelijke winnaar naar boven, gevolgd door de NDP als goede tweede en de NPS als derde.

De VHP was het populairst, maar Bouterse scoorde beter

Bij uw tevredenheid over een president ging de winst echter naar Venetiaan met Bouterse op de tweede en Santokhi "slechts" de derde plek.

De vraag van vandaag : beste president?

Poll juni 2024
– Bouta populairder dan Chan –

Zoals gezegd zijn deze peilingen niet (volledig) representatief, maar kunnen wel gebruikt worden als duiding van bepaalde bewegingen in ons gedachtengoed, de voorkeuren en het actuele sentiment.

Opvallend genoeg heerst er onder de lezers van deze app dus een grote voorkeur voor de VHP in 2025, maar is "de gemiddelde lezer" weer meer tevreden over Bouterse als president.


Heel kort door de bocht zou je dus wellicht kunnen concluderen dat Santokhi zelf het grootste gevaar is voor zijn eigen partij, en daarmee kan voorkomen dat de VHP in 2025 als grootste uit de bus komt.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vanwaar is Santokhi minder populair dan Bouterse?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!