Oranje klaar met "racisme-huilers"

Article – Oranje klaar met "racisme-huilers"

PARAMARIBO, 21 juni 2024 – Nederland lijkt helemaal klaar te zijn met de zeer kleine groep die overal racisme in ziet en elke kans aangrijpt om te melden hoe "extreem racistisch" Nederland is.

Ketikoti

Zo mag Tweede Kamervoorzitter Bosma in de ogen van nog geen 150 (voornamelijk) Afrikaans-Nederlandse demonstranten niet aanwezig zijn op Ketikoti, omdat hij twee jaar geleden een kritische opmerking had geplaatst.

De kleine groep werd uitgebreid in de media belicht, was passief-agressief verbaal en leverde de ene na de andere petitie in om de voorzitter te verbannen van "hun eigen" feestje.

'Een zeer kleine groep verpest het voor bijna alle SuriNeds'

Nog geen week later heeft de groep een nieuw slachtoffer gevonden, namelijk een drietal Nederlandse voetbalsupporters die zich vol trots hadden verkleed als hun grote idool van de jaren '80 – Ruud Gullit (Rudi Dil – redactie).

De mannen wilden een eerbetoon maken aan Gullit door zich uit te dossen in zijn iconische voorkomen, dus met dreads en zwart snorretje (die hij in die tijd droeg – redactie).

Verkleedpartij

Omdat het nogal vreemd staat dat drie witte mannen zich verkleden als een donkere voetbalspeler, besloten ze zichzelf zeer licht te schminken om er – letterlijk – iets meer zon-gebruind uit te zien.

Het gevolg?

Dezelfde groep protestanten ontvlamde in agressie, riep dat dit puur racisme was, dat ze belachelijk werden gemaakt, dat dit een vulgaire vorm van black facing was en dat de mannen gearresteerd moesten worden.

Oranje klaar met "racisme-huilers"

Drie verkleede voetbalfans
– elke gelijkenis is toeval –

Het liefst live op televisie, op het moment dat ze nog op de tribune bij het EK-duel tussen Nederland en Polen aanwezig waren.


DJ "rasta" Ruud

Een aanvullend slachtoffer van hun woedeuitbarsting bleek daarbij ene DJ Ruud te zijn.

De Nederlander was al sinds zijn jeugd fan van Gullit en trad de laatste jaren als muziek-dj op. Daarbij verkleedde hij zich als zijn grote held Gullit en draaide net als hem (Gullit heeft in de jaren '80 en '90 veel op muziekgebied gedaan – redactie) liedjes op feestjes en partijtjes.

Een Nederlandse DJ werd vanwege zijn act direct bedreigd

Nadat de groep protestanten had opgeroepen om de drie voetbalfans aan te klagen, kreeg DJ Ruud ook allemaal doodsbedreigingen, omdat hij "teveel op Gullit zou lijken (als witte Nederlander)".

Het werd zelfs zo erg voor hem, dat hij na jaren van trouwe dienst heeft besloten volledig te stoppen met zijn muziek-act, omdat de dreigementen zeer dichtbij kwamen.

Ruud Gullit

De noodkreet om "rechtvaardigheid" door het groepje demonstranten werd echter direct de kop in gedrukt door niemand minder dan Ruud Gullit zelf.

Oranje klaar met "racisme-huilers"

Gullit blij met eerbetoon
– © Telegraaf 2024 –

Die verklaarde terstond "zeer trots en erkentelijk te zijn" dat de mannen hem zo veel jaar na dato nog steeds waardeerden en zelfs de moeite namen om hem op deze ludieke manier te eren.

Gullit was juist blij en trots met de verering door de mannen

Niet veel later sloot ook de reserve-aanvoerder van Oranje zich aan zijn woorden.

Nathan Aké (ook een speler van kleur – redactie) meldde vrij vertaald "klaar te zijn met het 'woke gedoe' van een kleine groep beroepsklagers die overal racisme in zou zien".

Ommezwaai

De spelers van het Nederlands elftal keren zich dus – net als het grootste deel van Nederland zelf – opzichtig tegen het groepje demonstranten.

Deze laatste vindt alles racisme en maakt het daardoor voor de doorsnee SuriNed alleen maar moeilijker om een normaal leven te leiden, is de kritiek.

SuriNed : stop er mee om ons als zielig en slachtoffer te zien!

De SuriNeds zijn juist trots op wie ze zijn, willen niet voortdurend als slachtoffer worden neergezet en zijn blij met wat ze hebben bereikt in Nederland en daarbuiten.

Oranje klaar met "racisme-huilers"

Tweede aanvoerder Aké
– klaar met 'gelul' om niets –

In plaats van dat men hun roots op een positieve manier uitdraagt, worden ze door de kleine groep steeds als minderwaardig slachtoffer weggezet.

En daar zijn Nederland, de SuriNeds en nu dus blijkbaar ook Gullit en Aké naar eigen zeggen helemaal klaar mee.

Bron : Shanti Biharie / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Slaat de groep demonstranten in Nederland enigszins door?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!