Chan : 'Suriname wereldleider'

Article – Chan : 'Suriname wereldleider'

PARAMARIBO, 24 juni 2024 – In de afgelopen vier jaar heeft de regering hard gewerkt om zowel de crisissituatie in het land aan te pakken als internationale relaties te versterken.

Wereldvrede

Door nauwere banden te smeden met landen over de hele wereld, heeft Suriname aanzienlijke stappen gezet in het bevorderen van de wereldwijde vrede, welvaart en ontwikkeling, vindt president Santokhi.

Concrete voorbeelden met onderbouwingen en bewijzen voor deze uitspraak – die onafhankelijk bevestigd zouden kunnen worden door derden – werden op navraag vanuit de app overigens niet gegeven.

Chan : Suriname draagt bij aan de gehele wereldvrede

Via het verdiepen van relaties met landen als China, India en veel landen in Afrika, laat de regering zien vastberaden te zijn om de wereldwijde uitdagingen aan te pakken, meldde onze regeringsleider vol trots.

Wereldpolitiel

Via onze wereldwijde diplomatie en dialoog hebben we economische obstakels overwonnen, waardoor er nieuwe mogelijkheden voor groei en welvaart zijn ontstaan.

Deze inspanningen hebben geresulteerd in een beter investeringsklimaat en nieuwe economische kansen voor het gehele land.

Chandrikapersad Santokhi
wereldleider

De inzet (van de regering Santokhi – redactie) heeft geleid tot grote en zeldzame doorbraken in economische barrières, herstructurering van internationale schulden en een enorm verbeterde reputatie (van Suriname) in de gehele wereldgemeenschap, concludeerde de president.

Reislustig

Santokhi benadrukte vervolgens dat het vele reizen door zowel hem als minister Albert Ramdin cruciaal is geweest voor het herwinnen van vertrouwen en het versterken van de positie van Suriname op het wereldtoneel.

Chan : 'Suriname wereldleider'

Chan, wereldreiziger
– ...en wereldleider? –

Dankzij het intensieve, diplomatieke werk heeft Suriname zich opnieuw gevestigd als een serieuze speler op internationaal niveau, was de boodschap.

Suriname heeft onbeperkte capaciteit en is veel potentieel

De talrijke ontmoetingen en onderhandelingen met wereldleiders van formaat, zouden hebben geleid tot een hernieuwde erkenning van Suriname's professionele potentieel en onbeperkte capaciteiten.


Inclusieve ontwikkeling

De huidige regering is hoe dan ook vastberaden om bij te dragen aan inclusieve en duurzame ontwikkeling.

Suriname streeft naar een 'inclusieve ontwikkeling'

Wat er werd bedoeld met "inclusieve ontwikkeling" en wát er dan ontwikkeld zou moeten worden, werd verder niet vermeld.

"We streven naar een wereld vol vrede, welvaart en harmonie," ging de woordvoerder van Chan verder.

Samen met nationale en internationale partners blijft de regering werken aan een betere toekomst voor alle Surinamers, waarin samenwerking en solidariteit centraal zouden staan.

Met deze positieve ontwikkelingen hoopt de regering een stevige basis te leggen voor langdurige economische stabiliteit en een verbeterde kwaliteit van leven voor haar burgers.


Onduidelijk verhaal

Waarom de regering met dit verhaal naar buiten treedt en wat de achterliggende reden is, bleef onduidelijk.

Uit het niets presenteert ons land zich als wereldspeler

Het is naar buiten gebracht door de Communicatiedienst Suriname, maar die was niet bereikbaar voor commentaar en heeft besloten niet op vragen te reageren.

Bron : Shanti Biharie / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Kunt u iets van de gedane beweringen staven?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!