✉️ 'VHP-NDP zal desastreus zijn'

Article – ✉️ 'VHP-NDP zal desastreus zijn'

PARAMARIBO, 25 juni 2024 – Kenneth Slooten, een bekende Surinamer, bekritiseerde onlangs zowel de NDP als de VHP in een interview.

Abrahams

Hij beschuldigde de leiding van de NDP, met name Abrahams en Simons, van het misleiden en uitbuiten van hun achterban.

Slooten benadrukte dat Abrahams een fortuin had vergaard tijdens zijn korte ministerschap, genoeg om zijn familie voor generaties te onderhouden.

Hij stelde de vraag hoeveel generaties van gewone NDP-aanhangers zouden kunnen floreren onder dergelijke leiding.

Het Surinaamse volk moet accepteren dat een leidende figuur van een politieke partij, die Simons als de redder van de partij heeft geprezen, doodsbedreigingen uitte.

Abrahams bedreigde mensen binnen zijn eigen partij

Deze bedreigingen werden zelfs opgenomen en op sociale media verspreid. Slooten vroeg zich af wat men moest denken van degene die bedreigde en degene die de opname maakte.

Hij richtte deze vraag aan Abrahams: "Zijn dit uw vrienden?"


VHP-NDP coalitie

Slooten waarschuwde voor een mogelijke coalitie tussen de VHP en NDP, die volgens hem fataal zou zijn voor Suriname.

Hij voorspelde dat zo'n coalitie alle checks and balances zou elimineren, waardoor corruptie op alle niveaus zou heersen.

Ook de VHP heeft zich schuldig gemaakt aan corruptie

Slooten verwees naar een rapport waarin staat dat vroegere VHP-ministers van Openbare Werken betrokken waren bij grootschalige diefstal en daarmee wegkwamen. Slooten maakte ook duidelijk dat de achterban van de VHP niet onschuldig was en dat VHP'ers het ministerie van Openbare Werken hadden beroofd.

Bouterse

Volgens Slooten zou Bouterse de hele VHP in Santo Boma kunnen laten opsluiten met het rapport dat hij had opgesteld.

Dit was echter voordat Bouterse zelf, als een soort Surinaamse Michael Jackson, plotseling verdween.

Slooten beweerde dat corrupte VHP'ers de nieuwe minister van Openbare Werken, Abrahams, hadden omgekocht om het rapport niet openbaar te maken. Hierdoor belandde de zaak in de doofpot.

Slooten zei dat hij het rapport nog ergens had liggen en dat het naar de pers moest.

Santokhi

Slooten stelde dat de VHP zich alleen kon redden als hun voorzitter, Chan Santokhi, publiekelijk verklaarde nooit met de NDP te willen samenwerken zolang Simons en Abrahams aan de macht zijn.

Als de VHP dit niet deed, moest het rapport van Slooten worden opgespoord door het Openbaar Ministerie en de Procureur-Generaal voor een grondig onderzoek.

Er is een zeer belastend rapport, maar die is kwijt geraakt

Corruptie is een groot probleem dat de vooruitgang van ontwikkelingslanden belemmert. In landen waar de elite nauwe banden heeft, is het bijzonder moeilijk om corruptie te bestrijden.

✉️ 'VHP-NDP zal desastreus zijn'

Paarse olifant
– Samenwerking VHP / NDP –

Politieke bescherming en immuniteit leiden vaak tot een diepgewortelde corruptiecultuur die alleen kan worden aangepakt door mensen van buitenaf die bereid zijn hun leven te riskeren.


Conclusie

Het bestrijden van corruptie in landen als Suriname, waar de elite elkaar de hand boven het hoofd houdt, is een complexe taak.

In ons eentje kunnen we de corruptie niet tegengaan

Het vereist institutionele versterking, internationale steun, publieke betrokkenheid en bescherming voor klokkenluiders.

Een strategische en gecoördineerde aanpak kan helpen om corruptie aan te pakken en de weg vrij te maken voor een eerlijker en rechtvaardiger bestuur. Het is van cruciaal belang dat er geen coalitie komt tussen de VHP en NDP, omdat dit fataal zou zijn voor het land en corruptie zou laten zegevieren.

Chan, geef nu aan of je de NDP als partner ziet of niet

Chan Santokhi, als je het echt meent met Suriname en het land wil redden, moet je nu duidelijk maken dat de VHP niet zal samenwerken met de huidige top van de NDP.

Opmerking

Dit ingezonden artikel vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Ashwin Ramcharan / samenvatting Suriname Nieuws


— UW MENING —

Denkt u dat de VHP ooit met de NDP zou samenwerken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!