🌎 Illegale SuriNeds mogen blijven

Article – 🌎 Illegale SuriNeds mogen blijven

PARAMARIBO, 25 juni 2024 – Een meerderheid in de Nederlandse Tweede Kamer steunt de regeling om honderden Surinamers (die al vijftig jaar zonder papieren in Nederland wonen) te legaliseren.

Kleine groep

Naar schatting gaat het om zo'n 750 mensen die voor de onafhankelijkheid in 1975 als Nederlander in Suriname geboren werden en daarna naar Nederland kwamen.

Paspoort

Ze hadden zeker vijf jaar de tijd om een Nederlands paspoort aan te vragen, maar niet iedereen was hiervan op de hoogte of had zin om dat te doen.

Hierdoor leven zij al jaren zonder officiële papieren in Nederland.

De Nederlandse CDA-leider Bontenbal, die de motie indiende, wil dat het kabinet nu snel duidelijk maakt hoe de motie uitgevoerd wordt.

Reacties

Meerdere organisaties reageren enthousiast op de aangenomen motie. Veel Surinaams-Nederlandse stichtingen vragen al jaren aandacht voor deze groep.

Belangengroepen zijn blij, Nederlanders hebben twijfels

Ze benadrukken dat een verblijfsregeling een rechtvaardige en humane oplossing is voor de Surinaamse oud-Nederlanders die al te lang in onzekerheid leven.

De Nederlanders zelf reageren op de diverse online fora echter zeer negatief. Zij zijn klaar met de eeuwige racisme-huilers (zoals ze het zelf noemen – redactie) van een selecte groep Surineds (en mensen met vooral Afrikaanse achtergrond – redactie).

"Als alles in Nederland zo slecht en onrechtvaardig is, wat doe je hier dan nog," is de geldende teneur. "Ga terug naar Afrika of Suriname, als het daar zogenaamd rechtvaardiger en beter is."

Het is weliswaar een zeer kleine groep die dagelijks hierover loopt te klagen in de media, maar zij verpesten het wel voor alle overige SuriNeds in Nederland.

Na 50 jaar had de groep nog steeds helemaal niets geregeld

Ook is men bang dat "vandaag" de Surinamers gelegaliseerd worden, "morgen" een groep Turken en "volgende week" een stel vergeetachtige Syriërs.

🌎 Illegale SuriNeds mogen blijven

Saoto-soep met kaas
– nyang switi –

Bron : NOS / NU.nl / Jolanda Pengel (Suriname Nieuws)


— UW MENING —

Wat vindt u van de goedkeuring?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!