🌎 Slecht nieuws voor Promes

Article – 🌎 Slecht nieuws voor Promes

PARAMARIBO, 2 juli 2024 – Voormalig Oranje-international, en huidig voortvluchtig crimineel, Quincy Promes gaat zware tijden tegemoet.

Quincy

Zoals bekend wordt SuriNed voetballer Promes verdacht van zware geweldsdelicten, deelname aan een criminele organisatie en de betrokkenheid bij grootschalige drugshandel.

Hij dacht de dans te ontspringen door direct na de eerste geruchten hierover naar Rusland te vluchten. Niet omdat zijn voetbalploeg Spartak Moskou van grote klasse was, maar omdat Rusland simpelweg geen uitleveringsverdrag met Nederland heeft.

Aanvankelijk leek dit goed te gaan en genoot Promes, ook na zijn veroordeling door de Nederlandse rechter, van een luxeleven in de Russische hoofdstad.

Tijdens een trainingssessie in Dubai ging het echter mis; de wagen waarin Promes zat veroorzaakte een aanrijding en reed op zijn aandringen door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Doorrijden na een ongeluk is een doodzonde in het Arabische land en dus werd Promes vlak voor vertrek richting Rusland op de lokale luchthaven tegengehouden en opgepakt.

Opsporingslijst

Na enkele maanden in een gevangenis gezeten te hebben, werd hij onder voorwaarden vrijgelaten maar mocht hij het land niet uit. Dat laatste is sowieso lastig aangezien hij op de internationale opsporingslijsten staat en dus niet vrij kan reizen.

Op het moment dat Nederland er achter kwam dat Promes vast zat in Dubai is op het hoogste niveau een juridisch traject ingezet. Alhoewel het land in principe geen verdrag met Nederland heeft, staat Dubai er wel voor open om criminelen en ongepaste gasten uit te leveren.

🌎 Slecht nieuws voor Promes

Over en uit
– einde wedstrijd? –

Dat laatste lijkt binnenkort te gebeuren en tot overmaat van ramp, voor Promes, heeft ook Rusland nu zijn handen van de geweldenaar getrokken.

Hij is sinds begin deze week niet meer welkom bij Spartak Moskow en moet alles nu zelf maar zien te regelen.

Einde oefening?

Spartak Moskou, de voormalige club van Promes, heeft laten weten dat hij niet meer naar Rusland kan reizen en ze (dus) niets aan hem hebben. Daarom hebben ze zijn contract op 30 juni beëindigd.

Promes zit al sinds februari vast in Dubai. Hij werd daar zoals gezegd gearresteerd voor een lokaal misdrijf en wacht nu op definitieve uitlevering aan Nederland.

Door deze problemen miste hij al de tweede helft van het seizoen bij Spartak, met alle gevolgen van dien.

Carrière

Promes speelde van 2014 tot 2018 al eerder voor Spartak Moskou.

In 2021 keerde hij vanwege problemen in Nederland overhaast terug bij de club.

Hij werd één keer kampioen en won één keer de beker met de club.

Daarnaast heeft Promes vijftig keer gespeeld voor het Nederlands elftal.

Spartak Moskou meldde in een persbericht: "Helaas is het nu niet meer mogelijk om te praten over een langere samenwerking, wij stoppen met Promes."


Gevangenisstraffen

In Nederland kreeg Promes vorig jaar twee gevangenisstraffen.

Anderhalf jaar cel voor een steekpartij op een familiefeest in Abcoude en zes jaar voor zijn betrokkenheid bij cocaïnehandel.

Bron : Liesbeth Kartowikromo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u medelijden met hem?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!