Nederland in halve finale EK

Article – Nederland in halve finale EK

PARAMARIBO, 6 juli 2024 – Nederland heeft zich geplaatst voor de halve finale van het EK 2024 na een indrukwekkende comeback tegen Turkije.

Achterstand

Na een achterstand in de eerste helft, wisten de Nederlanders de wedstrijd om te draaien en met 2-1 te winnen.

In de eerste helft zette Samet Akaydin Turkije op voorsprong. Hij kopte een voorzet van Arda Güler binnen en vierde zijn doelpunt met de Turkse fans. Turkije speelde sterk en had verschillende kansen om hun voorsprong te vergroten.

Sterke counter

Na de rust kwam Nederland sterk terug, mede dankzij invaller Wout Weghorst. Stefan de Vrij scoorde de gelijkmaker met een krachtige kopbal. Kort daarvoor had Weghorst een cruciale onderschepping gemaakt om een Turkse kans te voorkomen.

Eigen goal

Een eigen doelpunt van Mert Muldur, veroorzaakt door druk van Cody Gakpo, bracht Nederland de overwinning. Turkije kwam nog dicht bij een tweede doelpunt toen Arda Güler een vrije trap tegen de paal schoot, maar slaagde er niet in te scoren.

Nederland EK 2024
– Langeman –

Nederland zal het in de halve finale opnemen tegen Engeland in Dortmund. De winnaar van die wedstrijd speelt in de finale tegen Frankrijk of Spanje.