Wapengeweld ADEK

Article – Wapengeweld ADEK

PARAMARIBO, 7 juli 2024 – De situatie op het terrein van de studentencampus (op de ADEK – redactie) dreigt door vermeend wanbeleid en gebrekkig optreden van minister Ori volledig uit de hand te lopen.

Slachtoffers

De studenten zeggen al maanden dat ze worden onderdrukt en geterroriseerd door de directeur van het campusgebouw.

Ori ging vervolgens poolshoogte nemen, begon de studenten uit te schelden en riep "dat hij alleen bepaalt wie er directeur is en dat de studenten niet moeten denken iets van kritiek te mogen leveren".

Onder Ori dreigt de situatie op de ADEK totaal te escaleren

Kort daarop bleek dat het gebouw zelf niet wordt onderhouden, aan alle kanten lekt en veel basisvoorzieningen mist. Het drama werd compleet doordat een palmboom, waarvan bekend was dat hij onderhoud nodig had, op een student viel die daarna kwam te overlijden.

Vuurwapens

Het laatste incident bij de ADEK is nu dat een beveiliger, niet in uniform en tegen alle protocollen in handelend, een vuurwapen trok en richtte op een studente "omdat deze niet deed wat hij zei" (enkele studenten waren samengekomen om hun kritiek te uiten – reactie).

De agressieve "beveiliger" – met de kwaliteit van een bullebak – stormde slecht gekleed, met goud omhangen en overtollig trillend buikvet uit zijn houten hokje, trok een wapen en dreigde de student ter plekke neer te schieten.

Na enkele stappen buiten zijn houten omheining was hij vanwege zijn overgewicht en slechte conditie al buiten adem, waardoor hij zijn vermeende actie niet kon afmaken.

De bewaker acteerde als een B-acteur uit de vervallen ghetto

Hij werd aanvankelijk nog tegengehouden door een paar rustige omstanders die zagen dat het uit de hand liep, maar daar trok hij zich in alle ziedende woede niets van aan.

Wapengeweld ADEK

Studeren tussen de kogels
– Langeman impressie –

Na aanvankelijke ontkenningen vanuit de (politie)top, bleek het voorval echter gefilmd en verspreid op sociale media door Marcel Oostburg.

Door politiek en politie wordt steeds vaker censuur gepleegd

Onder grote druk van bronnen binnen de politie werd Oostburg, zoals helaas steeds vaker in ons land, verplicht de video terstond te verwijderen.

Ook het ministerie van Onderwijs zou not amused zijn dat er beelden over de daadwerkelijke situatie op "hun" ADEK naar buiten lekken.

De censuurpoging van de (gewapende) machthebbers is echter vrij kansloos, omdat het filmpje hierdoor juist overal opduikt.

What happens on the internet, stays on the internet, is immers het bekende adagio.

Wapengeweld ADEK

Agressie ADEK
– © Oostburg / Facebook –

Wapengeweld ADEK

Agressie ADEK
– © Oostburg / Facebook –

Wapengeweld ADEK

Agressie ADEK
– © Oostburg / Facebook –

Wapengeweld ADEK

Agressie ADEK
– © Oostburg / Facebook –

Censuur

Zowel de politie als politici lijken door het plegen van censuur steeds vaker de kant van overtreders te kiezen.

Studenten en burgers maken zich in toenemende mate zorgen over de veiligheid op de campus, de onderdrukking van het vrije woord en de (vermeende) partijdigheid van politici en politie.

Er zou wel een onderzoek zijn ingesteld, maar door wie deze wordt gehouden en wat de insteek daarvan is, is niet bekend gemaakt.

Opmerking : filmpjes van Facebook worden in de app niet gepubliceerd, omdat deze (als u Facebook zou gebruiken en daar ingelogd bent) daarmee een "link" zouden kunnen wormen tussen uw identiteit op Facebook en deze app.

Door statische beelden te publiceren, wordt Facebook "buitenspel" gezet en blijft uw identiteit anoniem.

Tekst : Jolanda Pengel (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Wat verwacht u van het onderzoek?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!