Begraafplaatsen overvol

Article – Begraafplaatsen overvol

PARAMARIBO, 7 juli 2024 – Suriname heeft sinds enkele jaren aan alles een tekort, en naar nu blijkt raken zelfs de plekken op om onze doden eervol te begraven.

Alarm

Parlementariër Mohammad Mohab-Ali heeft donderdag in het parlement alarm geslagen over de snel vollopende, of beter "vol lopende" openbare begraafplaatsen.

Hij roept de regering op om snel actie te ondernemen, omdat er bijna geen plaats meer is om overleden Surinamers ter aarde te bestellen.

Achtergrond

De parlementariër gaf aan dat gemeenten – waar bepaalde begraafplaatsen onder vallen – soms een bijdrage vragen om daar begraven te worden.

Omdat de openbare of buurtbegraafplaatsen bijna gratis zijn, kiezen veel mensen voor deze opties, aangezien niemand meer geld over heeft.

Hierdoor raken deze begraafplaatsen snel vol en geld om een alternatieve begraafplaats te regelen hebben veel burgers niet.

Mohab-Ali benadrukte dat buurtbewoners zich zorgen maken over deze situatie.

Geldtekort

Een voorbeeld is de begraafplaats in ressort Koewarasan Bomapolder Serie 3. Deze is al helemaal vol, meldde hij.

Het DNA-lid vindt dat er beleid en beheer moet komen voor deze begraafplaatsen en dat er meer ruimte beschikbaar moet worden gesteld.

Begraafplaatsen overvol

Opgestaan?
– plaats vergaan –

Ook Ann Sadi, een ander DNA-lid, heeft in ons parlement aandacht gevraagd voor dit nijpende probleem.

Volgens haar is de begraafplaats van Tamanredjo (Commewijne – redactie) ook al bijna vol en de buurtbewoners maken zich daar eveneens grote zorgen over.

Tekst : Liesbeth Kartowikromo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Wilt u worden begraven, gecremeerd of iets anders?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!