Nieuwe winkel, groot festival

Article – Nieuwe winkel, groot festival

PARAMARIBO, 10 juli 2024 – Eerder deze week is er in ons land een winkel(centrum) geopend, en dat dusdanig belangrijk dat er direct een feest van drie volle dagen aan is gekoppeld.

Mall

De International Mall of Suriname (IMS) is – omgeven door een driedaagsdurend festival – vanaf nu volledig geopend voor publiek.

Festival

De festiviteiten rondom de mall stonden drie dagen lang in het teken van muziek, eten, cultuur en entertainment.

Het centrum bevindt zich aan de Ringweg Zuid en is eigenlijk al jaren operationeel, maar door de slechte economische situatie duurde het jaren voordat deze op volle kracht kon draaien.

President Chandrikapersad Santokhi verrichtte de officiële opening op 7 juli 2024 waarna er nog dagen lang is gefeest. Het winkelcentrum combineert winkels met horeca, waardoor bezoekers een buitenlandse ervaring zouden moeten krijgen.

Enkele van de gelegenheden in de mall openden al jaren geleden hun deuren. Zoals de Cocktail Lounge Mingle in 2022 en het Hard Rock Cafe in 2023.

Bij alle openingen en activiteiten was de president ook toen de hoofdgast.

Economische voorspoed

Santokhi noemde de mall een symbool van de economische vooruitgang en bewijs van de stabiliteit die hij zou hebben gebracht. Ook benadrukte het staatshoofd dat dankzij prudent beleid investeerders nu weer vertrouwen in ons land en de economie hebben..

De president kondigde terstond, en zonder dat daar overleg over was geweest, spontaan een nieuw beleid aan voor invoerrechtenvrijstellingen en investeringswetgeving. Daardoor zouden zowel buitenlandse als Surinaamse investeerders gelijke kansen krijgen.

Nieuwe winkel, groot festival

Shopping mall
– open –

Wel hebben veel instanties kritiek hierop, omdat het plan niet goed lijkt te zijn doordacht. Bepaalde berekeningen tonen aan de economie juist nog verder wordt uitgehold en juist Surinaamse ondernemers last hebben van het nieuw aangekondigde beleid.

Nieuw vliegveld

Tenslotte was Santhokhi vol lof of de eigenaar van de mall, Soenildat Kalloe. Hij beloofde het volk van Suriname ter plekke dan ook een nieuw internationaal vliegveld in Paramaribo.

Kalloe is overigens ook bekend van zijn plannen om een waterpark in ons land te ontwikkelen. De regering Santokhi steunt ook dat plan en heeft enorme lappen grond ter beschikking gesteld hiervoor.

Tekst : Anil Gajadien (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Gaat u de mall vaak bezoeken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!