Mijlpaal : 500 meter voetpad

Article – Mijlpaal : 500 meter voetpad

PARAMARIBO, 10 juli 2024 – De bewoners van Domburg en het Ministerie van Openbare Werken hebben gisteren (dinsdag – redactie) op grootse wijze de officiële ingebruikname van een looppad gevierd.

Druk verkeer

Het ongeveer 500 meter lange pad – dat volledig geplaveid is met losse, gladde kasseistenen (kinderkopjes – redactie) – heeft als doel de mobiliteit van de lokale gemeenschap te verbeteren.

Denk daarbij aan sporters en wandelaars, die nu dus al lopend 500 meter afstand kunnen overbruggen langs een drukke verkeersweg.

Geen geld

Vanwege gebrek aan geld bij het ministerie van OW kwam het project voornamelijk tot stand dankzij de samenwerking tussen lokale instanties en het commissariaat.

Zo zorgde het commissariaat van Wanica voor een pick-up met benzine en chauffeur om de werkzaamheden uit te laten voeren.

Districtscommissaris Bholanath Narain van Wanica Noord-West was verheugd over de voltooiing van het pad en benadrukte het belang van duurzaamheid en onderhoud.

Veel toppers waren uitgerukt om het moment van ingebruikname te vieren, waaronder natuurlijk minister Nurmohammed, afgevaardigden van de regering, persmensen die werken voor de regering en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Su-ann Kartopawiro, schoolhoofd en buurtbewoner, prees de markeringen op het pad. Zij moedigde de gemeenschap wel aan het pad niet als parkeerplaats te gebruiken. Het ligt immers direct langs een drukke weg, met al het verkeer – en daarmee gevaar voor wandelaars – van dien.

Gevaarlijke route

Districtshoofd Prewien Lakhi benadrukte vanwege de gevaarlijke ligging (het pad is niet afgeschermd en moet gebruikt worden door schoolkinderen – redactie) het belang van het pad voor de veiligheid van schoolkinderen.

Vanwege de hoge snelheden waarmee het verkeer voorbij raast riep ze wel op tot gematigd rijgedrag.

Mijlpaal : 500 meter voetpad

Casseien
– oftewel 'kinderkopjes' –

Indersing Gangabisoensingh, directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer, was tenslotte ook aanwezig en meldde dat de werkzaamheden volledig in eigen beheer, zonder concrete ondersteuning vanuit de regering zijn uitgevoerd.


Kansen voor toerisme

Minister Nurmohamed was, ondanks het feit dat Openbare Werken bijna niets aan het pad had gedaan, ook aanwezig.

Hij verklaarde dat het looppad een belangrijke factor zal zijn voor toeristen om naar Domburg af te reizen

Nederland telt ruim 7.500 kilometer aan volledig afgeschermde wandelpaden, dwars door de natuur. Of onze 500 meter langs een drukke en gevaarlijke weg genoeg zal zijn om toeristen te trekken, is daarmee dus nog wel de vraag (welke hij niet wenste te beantwoorden).

Tekst : Reshma Soekhlal (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Zullen er veel toeristen naar het pad komen kijken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!