🌎 Aanslag Trump; bitcoin stijgt

Article – 🌎 Aanslag Trump; bitcoin stijgt

PARAMARIBO, 15 juli 2024 – De waarde van de grootste cryptomunt – bitcoin – bereikte maandagochtend een piek boven de 63.000 Amerikaanse dollar (57.775 euro).

President

Dat betekent een stijging van bijna 10% procent, en het hoogste niveau in twee weken.

Beleggers schrijven deze stijging toe aan de aanslag van afgelopen weekend op Donald Trump.

Volgens analisten vergroot de aanval de kans dat Trump in november de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, wat positief zou kunnen zijn voor de cryptomarkt.

Trump heeft een minder streng beleid ten opzichte van cryptovaluta aangekondigd, in tegenstelling tot zijn rivaal Joe Biden.

Bij de aanval op zaterdag in Pennsylvania werd Trump in zijn oor geschoten tijdens een bijeenkomst. Een omstander kwam om het leven en twee anderen raakten gewond. De schutter werd ter plaatse gedood.

Crypto

Trump, die al van 2017 tot 2021 president was, heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij de regulering van cryptomunten wil versoepelen.

🌎 Aanslag Trump; bitcoin stijgt

Bitcoin
– coin goes up, coin goes down –

Ondanks de trieste aanleiding, zien beleggers de koersstijging van bitcoin als een welkome afwisseling. Eerder deze maand daalde de waarde van bitcoin juist naar het laagste niveau in meer dan vier maanden.

Deze daling werd veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder zorgen over een overschot aan bitcoins door compensaties aan gedupeerden van een failliet cryptoplatform.


Economische invloeden

Daarnaast verkochten overheden een aantal bitcoins, wat het aanbod weer verhoogde.

Ook het uitblijven van een renteverlaging in de Verenigde Staten droeg bij aan de negatieve stemming in de cryptomarkt.

🌎 Aanslag Trump; bitcoin stijgt

Bitcoin
– volatiel en instabiel –

Een renteverlaging zou voordelig zijn geweest voor beleggers, omdat het mensen aanmoedigt minder te sparen en meer te beleggen.

Tekst : Jolanda Pengel (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Heeft u bitcoin?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!