Aanslag op Vishnudatt?

Article – Aanslag op Vishnudatt?

PARAMARIBO, 16 juli 2024 – Robert Vishnudatt, criticus van de (VHP) regering en leider van de Volkspartij Leefbaar Suriname, is zaterdagochtend beschoten door twee gewapende mannen.

Schotenwisseling

Vishnudatt vermoedt dat de aanval op hem persoonlijk was gericht, aangezien de inbrekers de kostbare spullen in zowel zijn woonkamer als keuken negeerden en direct naar zijn slaapkamer gingen waar hij verbleef.

De politicus hoorde een knal en stond in zijn onderbroek met een geladen wapen in de hand toen de indringers zijn slaapkamerdeur met veel geweld intrapten.

Volgens de criticus is zeer opvallend dat dieven via de voordeur binnenkomen en waardevolle spullen negeren.

Hij voelt zich onveilig en noemt de situatie een dieptepunt in de veiligheid van het land.

Hij heeft al diverse suggesties gedaan om criminaliteit aan te pakken, maar vindt dat er vooral repressief en niet preventief wordt gehandeld.

Er ontstond direct een schotenwisseling tussen hem en de overvallers. De politie zou de zaak onderzoeken, maar Vishnudatt voelt zich als burger alleen.

Emigeren

Hij heeft al 36 uur niet geslapen en heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Als de situatie niet verbetert, overweegt hij zelfs Suriname te verlaten voor zijn eigen veiligheid.

Hij betreurt de manier waarop met de veiligheid van burgers wordt omgegaan en ervaart nu zelf de gevolgen.

Vishnudatt heeft ook de president en de korpschef op de hoogte gesteld van de situatie, maar ontving van beiden geen enkele reactie.


Op vakantie

De president lijkt momenteel op vakantie in Amerika, al is niet helemaal duidelijk wat hij daar precies doet. Het zou om "privé redenen" gaan, maar welke dat zijn is niet vermeld.

Vishnudatt is teleurgesteld dat zijn voormalige partij (de VHP, waar hij lid van was – redactie) niets van zich heeft laten horen. Mensen van andere partijen hebben juist wel naar zijn welzijn geïnformeerd.

Tekst : Ronny Sawirjo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Voelt u zich veilig in Suriname?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!