Chan groots onderscheiden

Article – Chan groots onderscheiden

PARAMARIBO, 16 juli 2024 – President Chandrikapersad Santokhi heeft, vlak voor zijn vakantie, een speciale pin ontvangen voor zijn "meer dan uitzonderlijke bijdrage" aan de Surinaamse Lions Club.

Erkenning

De pin symboliseert erkenning voor zijn inspanningen om de doelen van de Lions Club te realiseren.

Welke inspanningen dat zijn geweest werd overigens niet vermeld in het persbericht van de Communicatiedienst Suriname.

Alhoewel de overheid nu zeer groot uitpakt met het nieuws op haar eigen website, de communicatiedienst, een internationaal communiqué, het Kabinet van de President en overige (digitale) publicaties, blijkt het hele gebeuren in eigen land toch wat ondergesneeuwd... of geregend.

Chan groots onderscheiden

Conmunicatiedienst Suriname
– Kabinet van de President –

Ravin Changoer, de zogenaamde District Governor 60A van de Lions, overhandigde de pin aan president Santokhi tijdens een regulier beleefdheidsbezoek eerder deze week (vlak voordat de president vanwege onbekende privéredenen naar Amerika vertrok – redactie).

Standaard

Overigens wordt die pin elk jaar standaard uitgereikt aan personen die een bepaalde band zouden hebben met de Lions Club en hun projecten.

Dit jaar staat de overhandiging van de pin aan de president in het teken van "let's make our mark by serving the community" en dat is Engels.

Tijdens de ontmoeting werd de president geïnformeerd over de werkzaamheden van de Lions Club, die zich richt op humanitaire projecten.

Volgens Chan sluit dat goed aan bij het sociale programma van hem zelf, zo werd vermeld.

Technisch gezien is het overigens niet "zijn" programma, maar van de overheid.

Volgens Changoer heeft president Santokhi ooit een project van de Lions ondersteund, want hij zou een keer langs zijn gekomen; dat bleek voldoende om de pin te ontvangen.

Chan groots onderscheiden

The Lions Club
– (willekeurige personen) –

Hij (de president – redactie) was namelijk aanwezig bij een evenement van de Lions en nam deel aan de Lionsbeurs.

Dat is in de ogen van de Lions een enorme bijdrage geweest die niet zo maar over het hoofd gezien mag worden en daarom is hij nu benoemd om de speciale pin te ontvangen.

Vereerd

President Santokhi zei dat hij vereerd is om de pin te ontvangen en dat dit een bekroning is van zijn sociale programma.

Hij beloofde ook alle medewerking waar nodig en gaf aan dat er een speciale fonds beschikbaar komt op zijn eigen kabinet (van de president – redactie) voor de uitvoering van projecten door de organisatie.

Of belastinggeld gebruikt mag worden voor de projecten van een particulier, welke eerst goedgekeurd moeten worden door de president, is niet duidelijk.

Tekst : Anil Gajadien (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Geven echte weldoeners in stilte?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!