Zwerver 'per ongeluk' vermoord

Article – Zwerver 'per ongeluk' vermoord

PARAMARIBO, 20 juli 2024 – De 61-jarige A.L. – die als zwerver leefde – is eerder deze week "per ongeluk" neergestoken door A.S. en aan de gevolgen hiervan overleden.

Zwakker begaafd

A.S. verklaarde dat A.L. telkens wanneer ze elkaar tegenkwamen zijn broek liet zakken.

Geestelijk valide

Het slachtoffer A.L. is een bekende in de buurt en werd geboren met een geestelijke afwijking, waardoor hij niet werd geaccepteerd en door iedereen als paria werd behandeld.

Bij gebrek aan hulp en ondersteuning vanuit de zieltogende zorgsector, werd hij gedwongen van de straat te eten en in de bosjes te slapen.

Op het moment dat de verdachte A.S. uitstapte aan de Pengelstraat en richting Abrabroki liep, verviel A.L. in zijn aangeboren zwakte.

Het slachtoffer was zwak begaafd en op straat vermoord

Bij het zien van het slachtoffer – die wederom zijn broek liet zakken – werd A.S. boos en sloeg hem (naar eigen zeggen) "slechts" met zijn tas op het hoofd.

Magisch mes

Op het moment dat hij de tas wegtrok, zag hij dat er opeens een mes in de tas zat, die "spontaan" door de schedel van het slachtoffer zou zijn gegaan.

A.S. beweerde van niets te weten en het mes niet te herkennen, maar zag wel dat het slachtoffer ernstig verwond was.

Zwerver 'per ongeluk' vermoord

Plaats delict
– Langeman impressie –

Na de aanval liep hij echter gewoon door naar de Kankantriestraat, zonder zich verder te bekommeren om het zwaargewonde en heftig bloedende slachtoffer.

Opeens bleek er "zo maar" een enorm mes in de tas te liggen

Dankzij getuigen uit de buurt werd hij alsnog aangehouden door de politie en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

A.S. verklaarde beledigd te zijn door het gedrag van het slachtoffer, maar verder niets gedaan te hebben.

Tekst : Dian Rahardjo-Widodo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Gelooft u het verhaal?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!