'VHP grote verliezer 2025'

Article – 'VHP grote verliezer 2025'

PARAMARIBO, 21 juli 2024 – Zowel Ronald Assen (NPS) – voormalig minister van Defensie in het kabinet Venetiaan – als Edgar Dikan (BEP) – eerder minister van Regionale Ontwikkeling in het kabinet Bouterse – voorspellen dat de VHP en ABOP grote verliezers zullen zijn bij de verkiezingen in 2025.

NPS en NDP

Ons land verkeert volgens de toppers van de NPS en BEP in een diepe economische crisis.

We worstelen met een hoge schuldenlast, een dalende waarde van de Surinaamse dollar en een stijgend gebrek aan vertrouwen van internationale investeerders.

Hoewel de regering mooi weer speelt, roept dat het nog nooit zo goed is gegaan als nu en tegelijk maatregelen heeft genomen om de economie te stabiliseren, blijven de negatieve effecten op ons dagelijks leven groot, aldus de politici.


Sociale onrust

De economische situatie heeft volgens de BEP en NPS geleid tot ernstige sociale problemen.

Zo heerst er hoge werkloosheid en zouden veel gezinnen moeite hebben om rond te komen, wat weer resulteert in meer daklozen en mensen die afhankelijk zijn van liefdadigheid. De groeiende ontevredenheid onder de bevolking leidt vervolgens weer tot protesten en maatschappelijke onrust, is de gedachte.

'VHP grote verliezer 2025'

Gieren boven de VHP
– als dat maar goed gaat... –

Onder de huidige regering van Santokhi en Brunswijk zijn de sociaaleconomische omstandigheden sterk verslechterd, zeggen de NPS en BEP.

De inflatie blijft hoog – en stijgen – waardoor de koopkracht van de gemiddelde burger afneemt. Basisbehoeften zoals voedsel, huisvesting en gezondheidszorg zijn voor velen onbetaalbaar geworden, wat zorgt tot een toename van armoede.

Huidige regering

Assen en Dikan benadrukken dat de ontevredenheid van de bevolking over de huidige regering kan leiden tot een verandering in de machtsverhoudingen na de verkiezingen.

De huidige regering geeft welisaar al jaren de schuld aan de vorige regering, maar binnen een jaar behoren ze zelf tot de vorige regering en kunnen ze niemand anders meer verantwoordelijk houden.

Ze bekritiseren de huidige leiders voor hun onvermogen om effectieve oplossingen te bieden voor de economische en sociale problemen van het land.

Hierdoor is het vertrouwen in de coalitiepartners aanzienlijk afgenomen.

Ze voorspellen dat deze situatie de verkiezingsresultaten van 25 mei 2025 sterk zal beïnvloeden.

Zowel Dikan als Assen denken dat de steun voor de VHP en de ABOP flink zal verminderen en dat de kiezers zullen zoeken naar alternatieven die meer hoop en stabiliteit bieden.

Tekst : Ronny Sawirjo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Denkt u dat de VHP groter of juist kleiner gaat worden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!