Chan wilde titel regelen

Article – Chan wilde titel regelen

PARAMARIBO, 21 juli 2024 – Terwijl president Santokhi nog in New York zat om zijn huwelijk te vieren, is uitgelekt dat hij rond 2020 inderdaad in de race was om een hoge titel te (laten) regelen.

Rampersad

Zelfbenoemd expert Hubert Rampersad heeft inmiddels gereageerd op beschuldigingen van diverse critici en journalisten in Nederland (geuit op Radio Tamara – redactie) dat hij in 2020 een doctoraat wilde laten samenstellen voor Chandrikapersad.

De titel zou Chan in staat moeten stellen om met meer intellect de verkiezingsstrijd in te gaan voor zijn VHP.

Rampersad erkent dat hij moeite heeft gedaan de titel te regelen en door te schuiven naar Santokhi, maar stelt ook dat hij inmiddels het doelwit is van een "gerichte lastercampagne" van duistere individuen in Suriname / Nederland.

De aangekochte titel(s) voor Chan gingen uiteindelijk niet door, omdat Rampersad technisch gezien alleen de hand kon leggen op een eredoctoraat en geen regulier doctoraat.

Santokhi heeft nooit op hoog (wetenschappelijk) niveau gestudeerd, en bleek dus op geen enkele manier een echt doctoraat te kunnen krijgen (zie uitleg hieronder – redactie).

Doctoraat

Het verschil tussen een eredoctoraat en een regulier doctoraat is significant.

Eredoctoraat (Doctoratus Honoris Causa)


Regulier Doctoraat (PhD)

Brunswijk

Rampersad heeft voor veel Surinaamse toppers wel succesvol titels weten te ritselen.

Ronnie Brunswijk grossiert er inmiddels in, maar hij noemt ook voorbeelden als Maurits Hassankhan (via de ADEK) en Ashwin Adhin (via de Lovely Professional University in India).

Chan wilde titel regelen

Gestudeerde hoed
– Langeman –

Zij hebben eredoctoraten ontvangen, waar Chan rond 2020 blijkbaar ook op aasde.

Rampersad vindt dat president Santokhi hoe dan ook ook een (ere)doctoraat verdient vanwege zijn dertigjarige, tomeloze inzet voor Suriname.

In 2020 stelde Rampersad daarom voor dat een topuniversiteit in India daadwerkelijk aan Santokhi een eredoctoraat zou toekennen, zonder dat hij daar verder iets voor hoefde te doen.

Om onbekende redenen is het proces tot het verkrijgen van die titel later uitgesteld en wist Chan ook zonder enige vorm van titulatuur de verkiezingen met overmacht te winnen.

Tekst : Jolanda Pengel (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Maken titels sowieso wel een verschil?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!