Ramadhin lacht om critici

Article – Ramadhin lacht om critici

PARAMARIBO, 22 juli 2024 – Het Ministerie van Volksgezondheid beloofde vorig jaar vol trots dat het Streekziekenhuis Marwina in Albina een nieuwe start zou maken.

Valse belofte

Een jaar later is daar echter helemaal niets mee gedaan. Er is helaas weinig van deze beloofde heropleving terechtgekomen.

De afgelopen tijd is minister Amar Ramadhin daarom herhaaldelijk bekritiseerd door (met name) ABOP-parlementariërs.

Recentelijk uitte parlementslid Geneviévre Jordan daarbij haar twijfels over de bekwaamheid van de minister om de gezondheidszorg te leiden, of om überhaupt leiding te kunnen geven (hij was hiervoor de huisarts van Santokhi, zonder enige vorm van leidinggevende ervaring – redactie).

Ze wees als voorbeeld op de situatie in het dorp Wanhatti, waar volgens haar helemaal geen (goede) medische zorg beschikbaar is.

Ramadhin reageerde hier bijna lachend op in een interview met radio ABC. Daarbij formuleerde hij zijn woorden op een opvallend sarcastische en neerbuigende manier.

Hard lachen

Kort gezegd gaf hij aan geen enkele aanstoot te nemen van welke kritiek op zijn functioneren dan ook.

"Ik moet echt mijn lach inhouden," zei Ramadhin toen de kritiek hem ten gehore kwam.

Jordan vroeg de regering om in te grijpen, omdat hij (de minister – redactie) volgens haar niet capabel genoeg zou zijn om een ministerie te leiden.

Ik probeer te begrijpen wat ze bedoelt, was het antwoord op de aantijging.

Volgens de minister zou Jordan bij wijze van spreken in een fantasiewereld leven. Ze zou geen enkel idee hebben van ontwikkeling, laat staan in de gezondheidszorg.

Enorm goed

Ramadhin benadrukte dat het sinds eind 2023 gewoon heel goed gaat in de zorg.

Zo zouden de kosten voor de opleiding van gezondheidsassistenten van de Medische Zending door de overheid worden betaald (belangrijk is te melden dat MZ al maanden niet is uitbetaald – redactie).

Ook zou hij op hoog niveau bezig zijn met inspanningen om het tekort aan gezondheidswerkers aan te pakken (deze verlaten het land in hoog tempo, de braindrain – redactie).

Ramadhin lacht om critici

Healthcare binnenland
– Langeman impressies –

Hij wees er tenslotte op dat het gezondheidscentrum in Moengo is gemoderniseerd en dat de regering hard werkt aan het operationeel maken van het Marwina Ziekenhuis (waarvan onlangs wel bleek dat het volledig verlaten en niet meer functioneel was – redactie).

Verkiezingen

De minister wees de interviewer er op dat "we ons in een verkiezingsjaar bevinden" en dat mensen dan indruk willen maken.

Maar zo is hij niet, aldus de minister. Want hij zou aantoonbaar goed bezig zijn en er voor gezorgd hebben dat de zorg na de vorige regering weer goed werkt.

Hij merkte op dat Jordan in de afgelopen vier jaar op audiëntie bij hem had kunnen komen om bij te leren. Dan had ze daarna naar oplossingen kunnen zoeken als ze de kwestie van gezondheidszorg zo belangrijk vond.

Hij zou het waarderen dat ook zij gewoon erkent wat het ministerie onder hem allemaal heeft gedaan en bereikt.

Slechte wegen

Volgens Ramadhin praat Jordan sowieso onzin, want er is een arts in het gebied die 1x per week aanwezig zou zijn.

In de praktijk is dat helaas vaak niet zo, maar dat is niet zijn schuld. Hij benadrukte namelijk dat de slechte weg naar het gebied een groot probleem is.

Dat is echter niet het probleem van het ministerie van Volksgezondheid, maar de verantwoording van een ander ministerie (OW – redactie).

Volgens hem is het dus niet terecht om te suggereren dat zijn ministerie slecht functioneert. Integendeel, daar moet hij gewoon bijna om lachen.

Tekst : Anil Gajadien (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Wat vindt u van zijn reactie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!