Gerucht : olie wordt (weer) uitgesteld

Article – Gerucht : olie wordt (weer) uitgesteld

PARAMARIBO, 22 juli 2024 – De geruchtenmachine wat betreft onze mogelijke olietoekomst draait de laatste dagen weer op volle toeren.

Signalen

Benadrukt dient te worden dat het hier om geruchten gaat en dus niet om een officiële persverklaring.

Toch zijn de signalen uit het veld dusdanig hardnekkig, dat er hoe dan ook een kern van waarheid in lijkt te zitten.

'Boekingen en beslissingen worden nu al uitgesteld'

Er zijn indirecte aanwijzingen dat de olie– en gasindustrie in ons land overweegt om hun activiteiten tot na december stil te leggen (waar dat technisch mogelijk is – redactie).

Daarnaast zijn er serieuze indicatoren dat een groot aantal hotelreserveringen (van buitenlandse werknemers in de olie-industrie – redactie) inmiddels zijn verschoven, uitgesteld of zelfs geannuleerd.

Politiek

Het besluit zou door minimaal een van de twee grote bedrijven – Apache en TotalEnergies – al genomen zijn en binnenkort worden gecommuniceerd.

Guyana lijkt voorlopig de grote winnaar te worden

De reden hiervoor is nog niet duidelijk, maar de kans is groot dat men de politieke situatie in ons land afwacht en voorlopig liever in het meer stabiele Guyana investeert.

Gerucht : olie wordt (weer) uitgesteld

Olie op zee
– zal het ooit gebeuren? –

Volgens ingewijden zal het bewuste oliewinningsbedrijf binnen de twee weken de begroting voor 2024 grotendeels herzien om deze aan te passen aan de vernieuwde, actuele omstandigheden.


Blok 52

Hoe dan ook moet in ieder geval voor het bekende Blok 52 uiterlijk dit jaar nog een definitieve keuze vallen om te gaan boren.

Binnenkort zal de definitieve beslissing moeten gaan vallen

Tot op heden heeft geen enkele maatschappij daadwerkelijk bevestigd dat er olie gewonnen gaat worden, al is dat volgens Ramdin en Chan "slechts een kwestie van tijd".

Tekst : StvS / GFC / Culturu / Jolanda Pengel (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Denkt u dat er weer uitstel gaat komen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!