Slechte wegen in Wanica

Article – Slechte wegen in Wanica

PARAMARIBO, 23 juli 2024 – In Wanica uiten buurtbewoners hun zorgen over de belabberde staat van onder meer de Sir Winston Churchillweg.

Onderhoud

Deze, voor Surinaamse begrippen, drukke verkeersader is bezaaid met talloos diepe gaten en ontelbaar veel verzakte delen, waardoor de verkeersveiligheid ernstig wordt bedreigd.

Ondanks dat er herhaaldelijk klachten en verzoeken zijn ingediend bij de overheid, blijft de weg in slechte staat zonder dat er enige actie wordt ondernomen.

De grote kuilen en verzakkingen leiden niet alleen tot gevaarlijke situaties voor automobilisten en fietsers, maar veroorzaken ook veel schade aan voertuigen.

"Deze weg is al zeker een jaar in meer dan slechte staat en het wordt met de dag erger," zegt een verontruste buurtbewoner.

"We zien dagelijks (bijna-)ongelukken, fietsers en auto's die vast komen te zitten in de gaten. Het lijkt bijna alsof de overheid onze klachten negeert, want niemand reageert."

Economie

De absoluut deplorabele toestand van de Sir Winston Churchillweg heeft ook negatieve economische gevolgen voor de buurtbewoners en lokale bedrijven.

Zij zijn afhankelijk van een goed onderhouden infrastructuur voor hun dagelijkse activiteiten. Vrachtwagens en andere voertuigen hebben moeite om de straat te gebruiken, wat leidt tot vertragingen en extra kosten.

Slechte wegen in Wanica

Surinaamse wegen
– zo erg is het gelukkig (nog) niet –

Ondernemers en verkopers met een vestiging aan deze weg stellen elke maand te merken dat er minder omzet komt.


Dringende oproep

De bewoners van Wanica roepen de regering daarom voor de zoveelste keer met klem op om snel in te grijpen en de weg nu eens eindelijk te repareren.

Het is volgens hun essentieel dat de veiligheid en het welzijn van de bewoners en weggebruikers worden gewaarborgd.

Het ministerie heeft nog niet geantwoord op de noodkreet van de mensen in Wanica.

Tekst : Liesbeth Kartowikromo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Bent u bekend met de Sir Winston Churchillweg?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!