De treurig trieste touristentram

Article – De treurig trieste touristentram

PARAMARIBO, 23 juli 2024 – President Chandrikapersad Santokhi heeft beloofd dat er een tramlijn komt in de binnenstad van Paramaribo, maar wel pas na de verkiezingen van mei 2025.

Toeristenstroom

Volgens Santokhi is deze maatregel noodzakelijk om de toenemende stroom van toeristen in goede banen te leiden.

De binnenstad kampt momenteel met ernstige parkeerproblemen en verkeersopstoppingen, die zelfs het werk van ambtenaren belemmeren. Het project is onderdeel van het Urban Development Program en omvat de aanleg van publieke parkeergelegenheden en particuliere parkeerfaciliteiten.

Tegelijkertijd geven toeristen die Paramaribo bezoeken een heel ander beeld van de stad. Veel Nederlanders die Suriname bezoeken, klagen over een gebrek aan entertainmentopties. De meeste toeristen zouden al binnen een week verveeld raken, omdat er weinig te doen is in Paramaribo (voor Westerse begrippen – redactie).

De meeste toeristen blijven binnen de stadsgrenzen en vinden dat er maar bar weinig te beleven valt.

Tegenstrijdig

De tegenstrijdigheid tussen de zorgen van de president ("te veel toeristen in het centrum") en de ervaringen van toeristen ("er is niets te doen in het centrum") is opvallend.

Santokhi benadrukt de noodzaak van een tram om de stad toegankelijker te maken voor toeristen, terwijl de bezoekers zelf aangeven dat Paramaribo weinig te bieden heeft.

De treurig trieste touristentram

Tramlijn 597
– impressie Langeman –

"Je kunt ons niet verplichten naar het binnenland te gaan om 'iets bijzonders' mee te maken," meldt een Nederlandse toerist op zijn persoonlijke blog.

Chan's plannen om de binnenstad nu volledig autovrij te maken en te voorzien van een tram, lijken vooral gericht op het verbeteren van de toeristische infrastructuur.


Klagende toeristen

Echter, toeristen klagen over de beperkte variatie in activiteiten en de matige ontwikkeling van toeristische voorzieningen.

Het centrum van Paramaribo wordt vaak binnen een dag gezien en andere attracties, zoals Nieuw Amsterdam, bieden ook niet veel meer dan een kort uitstapje.

Uit de klachten van de spaarzame bezoekers blijkt dat er nog veel werk aan de winkel is om Paramaribo echt als toeristische bestemming op de kaart te zetten.

Tekst : Ronny Sawirjo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Doet deze tram u aan een zekere treinbaan denken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!