Ministers openen plank

Article – Ministers openen plank

PARAMARIBO, 23 juli 2024 – De ministers van Onderwijs en Openbare Werken, Henry Orie en Riad Nurmohamed worden belachelijk gemaakt vanwege hun aanwezigheid (begin deze week – redactie) bij de opening van een zeer eenvoudige loopbrug van nog geen twee planken en een halve leuning.

Hoon en spot

De groots aangepakte ceremonie van het zeer kleine bruggetje, waarbij beide ministers met beveiliging, ambtenaren, genodigden en andere toppers aanwezig waren, leidde vooral online tot veel hoon.

Het stel planken is bedoeld om jonge leerlingen sneller over een trens te laten lopen, die tussen hun school en de openbare weg ligt.

Veel Surinamers vragen zich in gerede af of de ministers geen belangrijkere zaken hebben om zich mee bezig te houden dan het ceremonieel inaugureren van een plank.

"Binnenkort leg ik ook een plank neer over de trens voor mijn woning en dan nodig ik deze twee 🤡🤡 uit om de opening te verrichten," was een veelgehoorde reactie.


Spijkers en een plank

De aanwezigheid van de ministers bij zulke kleine projecten is veel mensen een bewijs van zowel verkeerde prioriteitstelling als een vertekend, narcistisch zelfbeeld.

De toppers deden ter plekke alsof ze een tweede brug over de Corantijn hadden gebouwd.

Ministers openen plank

Surinamers in extase
– opening van een plank –

Terwijl er, vanwege foute planning, een gebrek aan visie, corruptie, nepotisme en fraude bijna niets wordt gedaan aan de zeer slechte wegen en overstromende kanalen, viert de regering wel met tientallen genodigden de opening van drie planken en een spijker – beweren de Surinamers online.

Window dressing

Zo verkeert de Sir Winston Churchillweg in erg slechte staat, waardoor buurtbewoners en inwoners van Wanica klagen over de enorme kraters en grote wegverzakkingen.

Ook de vuilophaal in veel wijken is problematisch – omdat al het geld opeens op is – wat weer leidt tot onhygiënische omstandigheden en gezondheidsrisico's voor de bewoners.

Ministers openen plank

Spijker in een plank
– niet de plank uit het artikel –

De burgers roepen de overheid nu online op om haar aandacht na vier jaar eens te richten op de echte problemen die de burgers dagelijks treffen en te stoppen met dit soort van window dressing.

Tekst : Liesbeth Kartowikromo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Twee ministers plus aanhang voor een minuscule loopbrug?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!