Toeristenkaart weer duurder

Article – Toeristenkaart weer duurder

PARAMARIBO, 25 juli 2024 – Nederlandse – en andere reizigers naar ons land – moeten deze zomer rekening houden met veel hogere kosten voor de toeristenkaart.

Ruim € 65,-

Enkele weken terug is de prijs van een toerist entry fee verdubbeld van € 25,– naar minimaal € 50,– per persoon.

En dat is nog exclusief de nieuwe "servicekosten" van € 17,– zoals vermeld op de website van VFS Global.

Wie met vier personen afreist naar Suriname, mag in totaal dus nog eens bijna € 275,- extra aanvullend betalen om binnen te komen. En wie niet als tourist ons land bezoekt, maar bijvoorbeeld als ondernemer moet zelfs bijna € 100,– per persoon betalen om onze grens over te steken.

Toeristenkaart weer duurder

VFS Global
– € 67,– per persoon –

En dan klaagt men dat de KLM zo duur is (bij regulier gebruik is die juist goedkoper dan SL – redactie).

De regering slaapt blijkbaar al jaren, want zij vermelden op hun eigen site nog steeds de foutieve prijs van "slechts" € 25,– per entry fee.

Toeristenkaart weer duurder

Suriname
– voor de helft van de prijs –

Overigens is het "zeer druk" met de visumaanvragen, dus het kan langer dan een week duren voor u antwoord krijgt, zo valt er te lezen op de website.

Onaangenaam

SuriNeds zijn van mening dat deze enorme prijsverhoging van "het visum" ons land in een zeer negatief daglicht zet. De slecht uitgewerkte actie zou bestaande zorgen over de hoge reiskosten naar Suriname enkel versterken.

Op internet valt de laatste maanden ook steeds vaker te lezen dat ons land steeds onvriendelijker wordt voor toeristen, omdat er gewoon niets te doen is.

Toeristenkaart weer duurder

Toeristen
– u ben niet welkom –

De stad zou vies, leeg en verlaten zijn, de winkels verkopen – in Westerse ogen – troep, het eten is vaak te vet en ongezond, de sfeer op straat is onveilig, hotels vragen woekerprijzen en het binnenland is onbetaalbaar.

Welkom in Suriname...

Toeristen pesten

Waar andere landen er alles aan doen om de toegangsprijs zo laag mogelijk, of zelfs gratis, te houden werpen wij de ene na de andere barriere op, klinkt het.

Op Curaçao is de (volledig digitale) immigratiekaart die elke bezoeker moet inleveren bijvoorbeeld volledig gratis.

Het Caribische eiland verwelkomt maandelijks meer dan 50.000 bezoekers. Een getal dat ons land landelijk nog niet eens haalt, al beweert de minister dat Suriname "zeker 450.000 toeristen ontvangt" (dat zijn meestal SuriNeds, geen echt buitenlandse toeristen – redactie).


Fout beleid

Veel Surinaamse Nederlanders zijn van mening dat de Surinaamse regering maatregelen moet nemen om ons land aantrekkelijker te maken voor toeristen.

De verhoging van de toeristenkaart lijkt echter volledig in strijd met deze gedachte. In plaats van meer toeristen aan te trekken, duwen we ze juist weg.

Tekst : Ronny Sawirjo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Is € 67,– voor een visum te hoog?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!