Minister : "de prijzen dalen!"

Article – Minister : "de prijzen dalen!"

PARAMARIBO, 26 juli 2024 – Volgens minister Kuldipsingh wordt het dagelijks leven steeds goedkoper, tenminste dat heeft ze op Facebook gelezen.

Social media

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken kondigde tijdens een regeringspersconferentie aan dat de prijzen van basisgoederen sinds januari daadwerkelijk zijn gedaald.

Hoewel de daling nog niet heel groot is, is er wel echt sprake een absoluut merkbare verlaging. Dat laatste zou vooral komen door het prudente beleid van Santokhi, met het oog op de douanekoers.

Kuldipsingh zegt ook via social media indicaties te ontvangen van winkeliers en supermarkteigenaren die bevestigen dat zij hun prijzen hebben verlaagd.

Controles

De minister benadrukte dat controles essentieel zijn om prijsopdrijving te voorkomen.

De Economische Controle Dienst (ECD) voert deze controles uit, maar met slechts acht controleurs voor het hele land is dat eigenlijk niet te doen. Ze vindt het dus belangrijk en niet haalbaar tegelijk.


Basisgoederen

Om deze reden worden momenteel alleen de prijzen van basisgoederen gecontroleerd.

Ze sloot haar persconferentie af met de herhaling dat ze op social media echt ziet dat heel wat winkeliers de prijzen van basisproducten hebben verlaagd.

Of haar economische bron Facebook, Tiktok of Instagram was, werd niet vermeld.

Tekst : Liesbeth Kartowikromo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Welke producten zijn volgens u goedkoper geworden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!