Nieuwe loopbrug hangt scheef

Article – Nieuwe loopbrug hangt scheef

PARAMARIBO, 30 juli 2024 – Vorige week is onder grote mediabelangstelling (en in de aanwezigheid van meerdere ministers) een houten bruggetje van "nog geen tien planken en drie spijkers" geopend.

Kapot?

Naar nu blijkt hangt de kleine brug alweer schots en scheef, wordt sneller dan snel smerig en overbrugt zowaar een hele trens vol plastic troep en overig afval.

Nieuwe loopbrug hangt scheef

Groots geopend
– kleine brug © CDS 2024 –

NDP-parlementariër Melvin Bouva vindt het dan ook vrij absurd dat er een hele ceremonie werd opgetuigd voor de opening van zes planken en een (later) geplaatste leuning.

Brug

De kosten zijn overigens grotendeels betaald door een lokale ondernemer, waardoor het ministerie van OW zelf zo min mogelijk hoefde in te brengen.

De trens in kwestie zou verder stinken naar een open riool gevuld met afval, en stroomt langs de Jamaludinstraat en Koenawaroelaan (in de nabijheid van een school – redactie).

Bouva vindt het nog belachelijker dat er twee ministers en vele hoogwaardigheidsbkleders aanwezig waren om het lint ceremonieel door te knippen.

Toppers

Toppers Riad Nurmohamed (OW) en Henry Ori (MINOWC) waren aanwezig bij het evenement, samen met districtscommissaris Ricardo Bhola en vele anderen.

Nieuwe loopbrug hangt scheef

Een lopende brug
– (loopbrug, snapt u hem) –

Bouva grapte dat de NDP deze regering niet kan overtreffen op het gebied van infrastructuur. Hij vond het lachwekkend dat er zoveel aandacht werd besteed aan zo'n kleine brug.

"Voor dit groots moment van zo een kleine brug? Mensen, dit is toch niet hoe je een land bestuurt," aldus Bouva.

Tekst : Iwan Dompig (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Is goede infra van belang voor een goede economie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!