Nurmohammed : 'jullie liegen allemaal!'

Article – Nurmohammed : 'jullie liegen allemaal!'

PARAMARIBO, 31 juli 2024 – Jullie liegen allemaal! Tenminste, al onze media. Tenminste, dat beweert minister Nurmohammed van Openbare Werken en dus gaat hij iedereen aanklagen.

Uitgelekt

Begin deze week is er een brief van de Inter-American Development Bank (IDB) uitgelekt waar keihard en zwart op wit wordt gesteld dat de financiering van een drietal projecten on hold wordt gezet vanwege sterke aanwijzingen in de richting van nepotisme, corruptie en fraude.

Het gaat om een miljoenenproject (in USD – redactie) voor het bouwen van een kleine brug, het schoonmaken van een straat en het neerzetten van een klein logistics centre. Dat is allemaal niet zo spannend, behalve dat wij er geen geld voor hebben en dus de IDB gevraagd is om een lening.


Meerdere banken

Indirect is de Wereldbank ook bij het meest recente schandaal betrokken, aangezien het watertje waarover de brug moet komen schoongemaakt moet worden. Daar is ook geen geld voor en dus is daar ook weer een lening voor afgesloten (bij de Wereldbank – redactie).

Omdat het project van de IDB nu is stopgezet (wat volgens Nurmohammed fake news is – redactie) herziet de Wereldbank ook haar financiële steun aan de regering Santokhi.

Het eerste project dreigt nu volledig te verzanden, aangezien de bouw van de kleine brug wel is begonnen, maar nog zeker een jaar gaat duren.

Nurmohammed : 'jullie liegen allemaal!'

Bouwplaats Suriname
– in de ogen van Nurmohammed –

Het tweede deel, het opnieuw inrichten van een straat, is stopgezet en het derde deel (een opslagruimte – redactie) mag pas beginnen als de sterke geur van corruptie bij het tweede deel is weggeblazen.

Leugens

Minister Nurmohammed erkent bovenstaande feiten volledig, maar toch liegt de media hierover.

Hij zou namelijk hoogstpersoonlijk – vanwege zijn integere, transparante en zeer professionele rol – hebben besloten om alles stop te zetten en de aanbesteding volledig vrijwillig en naar eigen inzicht totaal opnieuw te gaan doen.

Dat de IDB hem dit toevallig deze week heeft opgedragen is puur toeval en dus liegen de media in een poging om zowel zijn integriteit als die van de IDB en Wereldbank bewust kapot te maken.

Waarom zij dat zouden doen en of de vorige regering hier wellicht achter zit werd niet vermeld; de afgelopen vier jaar heeft Nurmohammed (en alle overige ministeries onder Santokhi – redactie) letterlijk nog nooit geantwoord op vragen vanuit de app.

De media

Zowel Starnieuws, de West als De Ware Tijd worden door de bewindsman aangevallen vanwege het verspreiden van fake news en het opzettelijk uiten van leugens als onderdeel van een zogeheten uitgekiend lasterprogramma.

Nurmohamed heeft daarbij bijzonder fel en aanvallend gereageerd op de recente berichten over de zoveelste (verdenking van) fraude op zijn departement.

Het is een valse leugen dat mijn project is stopgezet of dat er informatie zou zijn uitgelekt aan derden (eerder bevestigde hij dit nog wel – redactie).

We hebben uit onze eigen integriteit helemaal zelfstandig besloten het project opnieuw aan te besteden, verwoordde de minister de gang van zaken.

Volgens Riad is er gewoon keihard sprake van misleidende informatie, fake news en laster. Hij benadrukt dat de beweringen over uitgelekte gegevens (die zijn gecontroleerd en betrouwbaar gebleken – redactie) over het stopzetten van zijn project onjuist zijn.

Aanklagen

Nurmohamed heeft al zijn juristen nu gevraagd om actie te ondernemen tegen de verspreiding van onjuiste berichten (waaronder journalisten, en bovengenoemde bronnen – redactie).

Er is helemaal geen enkele informatie uitgelekt (wat hij eerder nog wel bevestigde – redactie).

Er zijn een duivel en duistere krachten in dit land aanwezig en zij zijn bezig iets op te zetten tegen mij.

Dat is zeer ernstig, want het schaadt mijn imago, dat van het OW en zowel dat van de IDB als de Wereldbank, verklaarde hij in soortgelijke terminologie.

De minister heeft de betrokken mediapartijen nu per direct om opheldering gevraagd en nogmaals met juridisch wapengekletter gedreigd.


'Jullie zijn dom'

Tijdens de vergadering van de Raad van Ministers benadrukte Nurmohamed dat mensen zonder hoogwaardige kennis van complexe aanbestedingsprocessen geen uitspraken moeten doen.

Hij hekelde het gedrag van domme individuen die zich voordoen als deskundigen zonder de gevolgen van hun woorden te overwegen.

Nurmohammed : 'jullie liegen allemaal!'

allemaal domme mensen
– in de ogen van Nurmohammed –

"Als je een cursus aanbesteding wilt volgen, kom bij mij want het OW biedt ook opleidingen aan", aldus de minister, die daarmee Santokhi lijkt te citeren die zichzelf vorige maand als hoogleraar economie opwierp.

Transparant

Nurmohamed benadrukte tenslotte het belang van transparantie, het verbieden van nepotisme en het optreden tegen corruptie.

Toen ik (Nurmohammed – redactie) aantrad als minister had ik gezegd dat de aanbestedingen opengegooid zouden worden, zegt hij. Veel mensen hebben daar blijkbaar moeite mee of ze zijn te dom om het te snappen, maar ik ben altijd eerlijk, open en transparant geweest, ging hij verder.

Als je dat allemaal niet begrijpt, kom langs en ga een cursus volgen bij mijn OW, is zijn advies.


Verantwoording – de beelden bij dit artikel zijn, zoals altijd, impressies van illustrator Langeman en tonen (zeker) niet de bouwput van Nurmohammed.

Tekst : Iwan Dompig (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Gelooft u de verklaring van Nurmohammed of toch de IDB?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!