Sportdirecteur kotst op sporters

Article – Sportdirecteur kotst op sporters

PARAMARIBO, 1 augustus 2024 – Sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw heeft zich zeer laaghartig en denigrerend uitgelaten over topsporter en zwemmer Renzo Tjon A Joe.

Uitlachen

Renzo, die zijn hele leven voor Suriname uitkwam en recentelijk een Nederlands paspoort heeft gekregen, zwom gisteren voor Nederland op de Olympische Spelen in Parijs.

Helaas slaagde hij er niet in om de halve finale te bereiken op de vijftig meter vrije slag.

Directeur Touw Ngie Tjouw, die zelf ooit volledig kansloos als zwemmer voor Suriname deelnam aan de Olympische Spelen (en bij veel overige wedstrijden op wereldtoneel als bijna laatste eindigde) reageerde op diens uitschakeling hard lachend en zeer laag bij de grond.

De felicitaties aan hem (zwemmer Renzo Tjon A Joe – redactie) en diens koninklijke familie met zijn mislukte optreden.

Toen hij nog voor Suriname was uitgekomen (in 2016 – redactie) presteerde het mannetje zelfs beter! Ik dacht dat Nederland een paradijs was voor jouw zogenaamde "carrière", dus wat is je probleem jongen?

Is dit ook de schuld van Suriname, of ligt het gewoon aan jezelf? Je liegt dat je barst, en ik vertel die waarheid altijd!

Sportdirecteur
(geparafraseerd)

De uiting van onze sportdirecteur op Facebook werd vervolgens totaal met de grond gelijk gemaakt, bijvoorbeeld door artiest Enver Panka.


Panka reageert

Panka reageerde op de uitspraken door Gordon te wijzen op zijn lage niveau, die niet past bij zijn via nepotisme verkregen hoge positie.

Gordon Touw Ngie Tjouw, jij moet je schamen! Zulke uitspraken kan je niet uithalen gezien de functie die je bekleedt!

F*ck jouw persoonlijke issues met onze sporters, ook al zijn ze Nederlands, het blijven voor altijd sporters!

Begin aan de bel te trekken bij onze zogenaamde beleidsmakers, waaronder jezelf en doe eens iets positiefs voor de sportwereld.

Panka
(Facebook)

Renzo heeft enkele weken terug voor Nederland gekozen, omdat hij vanuit Suriname enkel werd tegengewerkt en nooit ondersteuning op hoog niveau kreeg.

Topprestaties

Er werd Tjon A Joe wel eeuwig van alles beloofd, maar zelfs een schoon en goed onderhouden zwembad kon men hem niet tot nauwelijks garanderen.

Sportdirecteur kotst op sporters

Touw Ngie Tjouw
– kotst zijn eigen zwembad vol –

In Nederland kunnen sporters daarentegen wel rekenen op goede support en omstandigheden van wereldniveau, vandaar dat hij na jaren van twijfel is geswitcht.

De Surinaamse sporters die meedoen aan de Olympische Spelen zijn inmiddels overigens zielloos ten onder gegaan. Enkelen gaven aan dat het toch wel harder werken was dan gedacht, en dat hun conditie niet op peil was.

Nederland staat sinds gisteren in de top tien van meest succesvolle sportlanden ter wereld op de huidige spelen.

Op die feiten heeft onze sportdirecteur nog niet geantwoord.

Tekst : Anil Gajadien (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Moet de directeur verantwoording afleggen over zijn uitspraak?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!