Staking artsen : geen geld

Article – Staking artsen : geen geld

PARAMARIBO, 2 augustus 2024 – Vanaf 1 augustus ondernemen onze toch al schaarse dokters en specialisten actie, vanwege een enorme hoeveelheid aan achterstallige salarissen.

A no mi

De medische contracten vereisen betaling aan het eind van de maand, maar de betalingen zijn steeds vertraagd om niet nader vermelde redenen.

Sommige dokters hebben al ruim twee maanden geen salaris meer ontvangen. Vanuit het ministerie van Ramadhin is hier nog niet op gereageerd, al wist hij wel te vertellen dat het de schuld van de vorige regering is.

De artsen kunnen om onduidelijke redenen echter niet klagen bij de vorige regering en leggen daarom deels het werk neer.

Ondraaglijk

Hoewel de specialisten de economische problemen begrijpen – en bereid zijn zich aan te passen – is de situatie in de ziekenhuizen inmiddels onhoudbaar, dit omdat zij ook hun eigen rekeningen moeten betalen.

Een brief aan het Staatsziekenfonds (SZF) is tot op heden volledig onbeantwoord gebleven. In de brief kondigden de dokters directe actie aan. Noodgevallen worden nog wel behandeld, maar minder dringende gevallen moeten wachten.

Ramadhin verkondigde eerder deze week "dat er inderdaad wel problemen met geld zijn", maar gaf ook direct aan dat dit "niet zijn schuld is, maar van de vorige ministers op het ministerie".


Liever werken

"We willen helemaal niet staken, we willen patiënten helpen," verklaarde Vidjai Jarbandhan, voorzitter van de specialistenafdeling.

De voorman van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) gaf aan "door slecht beleid en communicatie nu wel gedwongen te worden om actie te ondernemen".

Ze hopen op een snelle oplossing, maar dan moet de minister wel de verantwoording nemen voor deze situatie.

Tekst : Dian Rahardjo-Widodo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Hoe lang is iets de verantwoording van de vorige regering?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!