Sportdirecteur 'verkeerd begrepen'

Article – Sportdirecteur 'verkeerd begrepen'

PARAMARIBO, 3 augustus 2024 – Zoals alle schandalen waarbij ministers, bekende Surinamers of andere toppers zijn betrokken krijgt de media de schuld van alles.

Misverstand

Zo ook in het geval van nationaal sportdirecteur en middelmatig zwemmer Touw Ngie Tjouw die SuriNed topsporter Tjon A Joe volledig met de grond gelijk maakte, tot op het bot heeft gesloopt en onderkotste met de meest lage opmerkingen ooit.

Niet alleen een falend sportdirecteur onwaardig, maar ook als mens een teken van absoluut inferieure kwaliteit en inborst.

Volgens Touw Ngie Tjouw valt het allemaal wel mee, is de media schuldig aan het opkloppen van een vals verhaal tegen hem en berust alles op een misverstand.

Hij is namelijk zeer groot fan van Tjon A Joe en zou hem eeuwig willen ondersteunen. Gordon was daarom zo teleurgesteld dat Tjon A Joe (die sinds enkele weken een Nederlands paspoort heeft – redactie) op de Olympische Spelen niet doorging naar de finale, dat hij "uit puur verdriet" zijn emoties heeft geuit.

Daarvoor biedt hij zijn excuses aan, want hij is als sportdirecteur zeer professioneel, integer en altijd keihard werkend voor andere sporters, zegt hij.


Juridisch geklaag

Of hij nu "de media" gaat aanklagen die zijn betoog (zie hieronder – redactie) hebben uitgelicht, is niet bekend.

Toppers als Santokhi en Nurmohammed deden dat eerder wel (op momenten dat de media kritisch was of iets openbaarde – redactie), maar hij publiceerde zijn kots op Facebook.

En dat is toch net een maatje groter dan De Ware Tijd of Starnieuws die eenvoudiger met juridisch gedreig vanuit de top kunnen worden geïntimideerd.

De felicitaties aan hem (zwemmer Renzo Tjon A Joe – redactie) en diens koninklijke familie met zijn mislukte optreden.

Toen hij nog voor Suriname was uitgekomen (in 2016 – redactie) presteerde het mannetje zelfs beter! Ik dacht dat Nederland een paradijs was voor jouw zogenaamde "carrière", dus wat is je probleem jongen?

Is dit ook de schuld van Suriname, of ligt het gewoon aan jezelf? Je liegt dat je barst, en ik vertel die waarheid altijd!

Touw Ngie Tjouw
sportdirecteur (geparafraseerd)

Sorry

Gordon heeft dus wat opheldering gegeven over zijn opmerkingen, gericht aan de (voormalige) Surinaamse top-olympiër Tjon A Joe.

Touw Ngie Tjouw benadrukt dat hij helemaal nooit de intentie had om Tjon A Joe in een negatief daglicht te stellen.

Hij legde uit dat hij bepaalde zaken (zie hierboven – redactie) op social media deelde, om het verschil te laten zien tussen wat Tjon A Joe allemaal voor moois had bereikt toen hij (nog) voor Suriname uitkwam, en nu hoe "slecht" hij is gaan presteren nu hij sinds enkele weken Nederlander is.

Touw Ngie Tjouw benadrukt dat hij zelfs helemaal geen ruzie heeft met de topzwemmer en dat hij alle (Surinaamse) sporters 24/7 steunt tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

De sportdirecteur had simpelweg gehoopt dat Tjon A Joe meer succes zou hebben op het wereldpodium, wat helaas niet het geval was, en dat vervulde hem met verdriet en emoties.

Vorige regering

Touw Ngie Tjouw wijst echter wel op uitspraken van Tjon A Joe over de huidige regering, die volgens hem (Touw Ngie Tjouw – redactie) er juist alles aan doet om sporters te ondersteunen.

In de praktijk merkt men daar weliswaar niets van en is er nergens geld voor, maar dat is de schuld van de vorige regering.

Sportdirecteur 'verkeerd begrepen'

Touw Ngie Tjouw
– een lage, huilende zwemclown –

In overleg met het kamp van Tjon A Joe heeft de huidige regering, naar eigen zeggen, meerdere keren gevraagd om financiële verslagen van fondsen die door de vorige regering wel aan de zwemmer waren verstrekt.

Waarom de huidige regering de vorige regering tot de verantwoording roept om te kijken welke ondersteuning de zwemmer onder hun bewind (wel) kreeg, is niet bekend.

Te laat

Vanwege chronisch geldtekort, gebrek aan interesse, verkeerde mensen op foute posities en een zeer bureaucratisch gehalte verliep dit controleproces zeer moeizaam en traag.

Op basis daarvan heeft zwemmer Tjon A Joe meerdere keren aangegeven dan maar liever voor Nederland te gaan zwemmen. Zij hebben hun zaken wel op orde en nemen (top)sport erg serieus.

Dit echter terwijl alles juist in gereedheid werd gebracht voor een zogenaamde enorme financiële steun aan Tjon A Joe. Het geldbedrag zou echt nét vanuit de regering op zijn rekening worden gestort, en toen koos de Surinamer opeens voor een Nederlands paspoort... beweert de sportdirecteur.

Touw Ngie Tjouw verklaarde verder dat Tjon A Joe, gesteund door buitenlandse krachten, nu alleen nog maar aanvallen uitvoert op de zittende regering, het Surinaams Olympisch Comité en op Touw Ngie Tjouw zelf.

Bewijs daarvoor, evenals de klaarstaande financiële steun vanuit de regering, kon hij niet overleggen.

Tekst : Casey Landveld (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Gelooft u de sportdirecteur?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!