Ori, friends and family

Article – Ori, friends and family

PARAMARIBO, 4 augustus 2024 – Parlementariër Melvin Bouva beweerde vorige week dat minister Henry Ori (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) zijn jongere broer heeft aangesteld om het werk aan de schoolgebouwen in ons land te monitoren.

Bewijzen

Onderzoek door de website waterkant.net bevestigde dat de minister inderdaad gewoon zijn broer heeft aangesteld voor de genoemde taken bij zijn eigen ministerie.

Bovendien heeft minister Ori ook aantoonbaar meerdere functies weggegeven aan vrienden van een voetbalclub waar hij weer lid van is. Ondanks de belofte van president Santokhi om ambtenaren te ontslaan of anders in ieder geval niet aan te nemen, blijft hij dus het vrienden en familie-beleid voortzetten.

Spookambtenaren

In april kondigde Ori tijdens een persconferentie nog aan dat hij maar liefst 500 personeelsleden van OWC zou verwijderden.

Daarnaast identificeerde hij zeker 1.000 spookambtenaren die ook nog zouden moeten worden ontslagen. De minister verklaarde dat de bezuinigingen veel geld zouden besparen en dat de vrijgekomen middelen effectief zouden worden ingezet om het onderwijssysteem voor de jeugd te verbeteren.

Ori, friends and family

Vrienden en familie
– wan bigi famiri –

In plaats daarvan blijkt nu dus dat hij in het wilde weg familieleden heeft benoemd en bevriende partijen een baan op zijn departement te gunnen.

Tekst : Anil Gajadien (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Is het nepotisme de laatste jaren erger geworden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!