'Nurmohammed sloopt VHP'

Article – 'Nurmohammed sloopt VHP'

PARAMARIBO, 5 augustus 2024 – Patricia Etnel, parlementariër namens de NPS, heeft harde kritiek geuit op de recente uitspraken van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken.1

Uitlatingen

Etnel beweert dat als de VHP zetels verliest bij de komende verkiezingen, dit te wijten zal zijn aan Nurmohamed’s uitlatingen.

Volgens Etnel heeft Nurmohamed zich sinds zijn aantreden in de regering regelmatig negatief uitgelaten. Ze stelt dat alleen een duivel een andere duivel kan zien, en dat Nurmohamed vaak onacceptabele dingen zegt.

De aanleiding voor haar kritiek was de opmerking van Nurmohamed over de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), die een heraanbesteding gelaste voor het rehabilitatieproject van de Van 't Hogerhuysstraat.

Duivel

De minister beschuldigde de media ervan een duivel te zijn, door informatie over deze kwestie te publiceren.

Etnel haalt ook andere controversiële uitspraken van Nurmohamed aan, zoals zijn opmerking kort na het aantreden van de regering dat de bevolking moet voelen wat verkeerd beleid betekent.

Een andere omstreden opmerking van Nurmohamed was vorig jaar april, toen hij zei: "Die kip is ook duur, dus wat heb je te zetten in je vuilniszak? Die vuilniszak is leeg tegenwoordig."


Bullshit

In maart dit jaar kwam Nurmohamed opnieuw onder vuur te liggen in de DNA, vanwege uitlatingen tijdens Bakana Tori, richting DNA-leden die de kwestie Pan America Real Estate hadden aangekaart.

De minister zou deze kwestie hebben afgedaan als "BS en gelul".

President

Etnel vraagt zich af of zulke uitspraken gepast zijn voor een minister en bekritiseert de regering, en de president, voor het accepteren van dit gedrag.

Ze benadrukt dat het uiten van beledigingen naar de samenleving en het bedreigen van de media niet gezond is en niet kan worden getolereerd.

Tekst : Iwan Dompig (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Is Nurmohammed goed of slecht voor de VHP?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!