Eén geslaagde op LBO

Article – Eén geslaagde op LBO

PARAMARIBO, 6 augustus 2024 – Waar minister Ori er wel in slaagt om zijn bejaarde broer en vergane voetbalvrienden aan een baan op het ministerie te helpen, wil dat met ons opleidingsniveau maar niet lukken.

Slechde cijfvers

Zo zijn de eindexamenresultaten van het LBO Tata Colin te Coronie ook dit schooljaar weer extreem teleurstellend.

Slechts 1 van alle eindexamenkandidaten blijkt daar geslaagd, wat – niet geheel verrassend – neerkomt op een zeer laag slagingspercentage.

Van de overige leerlingen is bijna de helft (ruim 40%) simpelweg per direct afgewezen en moet de rest een herkansing doen.

Relatief beter

Overigens is er ook nog een lichtpuntje, want het vorige schooljaar kende de school in Coronie geen enkele (direct) geslaagde leerling.

MULO

Een MULO-school – wat staat voor Meer Uitgebreid Lager Onderwijs – is een type secundaire school in Suriname.

Dit onderwijstype biedt een uitgebreidere en meer gevorderde vorm van lager onderwijs, dat verder gaat dan het basisonderwijs.

De MULO-school bereidt leerlingen voor op verschillende vormen van vervolgonderwijs, zoals het hoger algemeen voortgezet onderwijs (HAVO) of het middelbaar beroepsonderwijs (MBO).

Het MULO Tata Colin heeft daarentegen dit jaar wel iets betere resultaten behaald. Van de 50 leerlingen zijn er 19 direct geslaagd, wat een slagingspercentage van bijkans 33,33% betekent.

Tekst : Jolanda Pengel (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Wie vond u een goede minister van onderwijs?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!