DA'91 zoekt geld

Article – DA'91 zoekt geld

PARAMARIBO, 6 augustus 2024 – Politieke partij DA'91 heeft onlangs haar bankoe campagne gelanceerd, als onderdeel van de fondsenwerving voor de verkiezingscampagne.

Machtsmisbruik

De partij moedigt burgers aan om juist kleine donaties te doen om zo bij te dragen aan het succes van de partij bij de komende verkiezingen.

Het initiatief past binnen de visie van DA'91 dat politieke partijen eigendom van de samenleving moeten blijven – zeggen ze.

Partijvoorzitter Angelic del Castilho benadrukt dat grote donaties van sponsoren vaak leiden tot belangenverstrengeling.

Partijen kunnen dan de belangen van de donoren boven die van de samenleving stellen, waardoor de partij slechts dient als instrument van enkele financieel machtige personen en organisaties.

Er wordt momenteel gewoon invloed en macht gekocht, beweert del Castilho.

Volgens del Castilho bieden kleine donaties deze mogelijkheid niet. Ze ziet het juist als een manier om zoveel mogelijk burgers actief te laten participeren in het succes van de partij.

Persoonlijk

DA'91 benadert mensen persoonlijk, per brief of via sociale media om hen te stimuleren bij te dragen.

DA'91 zoekt geld

DA'91 zoekt geld
– niet gelieerd aan deze app –

Donaties kunnen gestort worden op de bankrekening van de partij of contant worden afgegeven.

De campagne wordt vanuit Nederland gevoerd en ondersteund door Stichting DA'91 Nederland met het motto "1 euro voor elke Surinamer".

Tekst : Dian Rahardjo-Widodo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Steunt u een partij als DA'91?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!