🌎 SuriNeds op de Spelen

Article – 🌎 SuriNeds op de Spelen

PARAMARIBO, 8 augustus 2024 – Nederland is op de Olympische Spelen in Parijs hard op weg om de beste score ooit te halen, wat (gouden) medailles betreft.

Basketbal

Veel van de medaillekandidaten hebben Surinaamse roots. Bijvoorbeeld enkele van de spelers die eerder deze week Olympisch kampioen werden in de historische 3x3 basketbalfinale.

Ook zijn er minder bekende SuriNeds die toch op het allerhoogste (wereld)niveau presteren en grote kans maken op een medaille.

Een van hun is India Sardjoe, die tot de absolute wereldtop behoort wat breakdancen betreft, sinds enkele tijd (ook) een Olympische sport.

India Sardjoe

India Sardjoe is een zeer getalenteerde Nederlandse breakdancer en geboren op 19 mei 2006 in Den Haag.

In 2022 werd ze Europees kampioen en in 2023 won ze een gouden medaille bij de Europese Spelen.

Ze traint bij de breakdance-crews Heavy Hitters in Den Haag en Hustlekidz in Rotterdam.

In oktober 2022 nam ze succesvol deel aan de wereldkampioenschappen in Seoel. Een maand later versloeg ze de Italiaanse Antilai Sandrini in Manchester en werd ze Europees kampioen.


Breakdance talent

Daarnaast won ze ook nog eens de befaamde Red Bull BC One World Final in New York door het Amerikaanse supertalent Logan Edra te verslaan.

In 2023 behaalde Sardjoe een gouden medaille bij de Europese Spelen in Krakau, wat haar weer kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Parijs van dit jaar. Dankzij haar talent reist ze de hele wereld over om battles te verzorgen.

Insiders zien haar daar als serieuze kandidaat om met een medaille terug te keren vanuit Frankrijk naar Nederland.

Tekst : Shanti Biharie (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Volgt u de Spelen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!