Chan : 'vertrouwen in SLM'

Article – Chan : 'vertrouwen in SLM'

PARAMARIBO, 8 augustus 2024 – Onze eigen Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is van plan om op termijn weer zelf vliegtuigen in te zetten op de Mid-Atlantische route.

Nieuwe koers

Tijdens een bespreking eerder deze week met president Chandrikapersad Santokhi en een groot team aan ministers, werden de plannen en financiële situatie van het bedrijf besproken.

In de zeer goed gevulde vergadering waren onder andere aanwezig;

Bovenstaande directeur gaf samen met de Raad van Commissarissen een presentatie over de koers van de SLM voor de periode 2024 – 2026.

Herstructurering

Een belangrijk onderdeel van het herstructureringsplan van de SLM is het afsluiten van een dry-lease overeenkomst.

Hierbij wordt een vliegtuig gehuurd zonder bemanning, onderhoud of verzekering. Dit moet de operationele capaciteit van de SLM versterken en de dienstverlening op de Mid-Atlantische route verbeteren.

Dry-lease is het tegenovergestelde van wet-lease, waarbij je een kist met bemanning regelt. Zowel wet-lease als dry-lease zijn al decennia zwaar verliesgevend voor SLM gebleken.


Deskundige besluitvorming

President Santokhi meldde tijdens de vergadering – vanuit zijn holistisch perspectief en verstand van economie – dat het belangrijk is om deskundig te zijn als je een beslissing neemt.

Chan : 'vertrouwen in SLM'

High in the sky
– komt het ooit nog goed? –

De aanwezigen waren van deze visie erg onder de indruk, al is niet bekend of de beslissingen voorheen dan zonder deskundigheid werden genomen.

Chan onderstreepte tevens het belang van zorgvuldig afwegen van voor– en nadelen. Ook dit werd door zijn gehoor met respect en enthousiasme aangenomen.

Onbegrijpelijk

SLM-directeur Gonesh benadrukte zelf weer de intentie om op korte termijn een eigen vliegtuig in bezit te krijgen.

Volgens aanwezig president Santokhi was dit een diepgaande visie, die getuigt van kennis en inzicht.

"Ik (Chan – redactie) zie hiervoor in de komende periode verbeterde voorstellen met betrekking tot de invulling van het vliegtuig," verklaarde hij letterlijk. Wat hij er mee bedoelde wist geen van de aanwezigen te duiden, al werd naar hun mening ook niet gevraagd.

"Vol vertrouwen kijk ik nu verder naar het herstructureringsplan en de bemensing van de vliegmaatschappij," besloot het staatshoofd waarna de vergadering werd beëindigd.

Tekst : Jolanda Pengel (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Moet SLM stoppen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!