🌎 Brazilië : vliegtuig neergestort

Article – 🌎 Brazilië : vliegtuig neergestort

VINHEDO, 9 augustus 2024 – Een vliegtuig met 58 passagiers en vier bemanningsleden is zojuist neergestort in de Braziliaanse staat São Paulo.

São Paulo

Het tweemotorige turbopropvliegtuig was onderweg van Cascavel, gelegen in de zuidelijke staat Paraná, naar de belangrijkste luchthaven van São Paulo.

Het toestel stortte neer in de stad *Vinhedo, aldus de luchtvaartmaatschappij Voepass.

Naar beneden

Op sociale media circuleren beelden van het vliegtuig dat verticaal naar beneden lijkt te komen, terwijl het om zijn eigen as draait tijdens de val.

Voepass heeft verklaard dat er nog geen bevestiging is over hoe het ongeluk is gebeurd of over de huidige toestand van de inzittenden.

Lokale autoriteiten melden dat het vliegtuig op een woongebouw is neergestort.


Reddingsactie

De politie en brandweer zijn inmiddels in grote aantallen ter plaatse en lokale ziekenhuizen zijn gealarmeerd en ontruimd om plaats te bieden aan eventuele overlevenden.

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva hield al een minuut stilte tijdens een evenement waar hij op dat moment sprak.

Hij uitte direct zijn medeleven, "al mijn solidariteit aan de families en vrienden van de slachtoffers," aldus de president van Brazilië.

Tekst : Anil Gajadien (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties

Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!