Plantenbakken in Geyersvlijt

Article – Plantenbakken in Geyersvlijt

PARAMARIBO, 11 augustus 2024 – Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB) heeft recentelijk een bijdrage geleverd aan de gemeenschap van Geyersvlijt door tien plantenbakken te doneren.

Donatie

Deze donatie maakt deel uit van hun maatschappelijk verantwoord ondernemingsbeleid (MVO) en is bedoeld om een innovatief moestuinenproject in de wijk te ondersteunen.

Duurzame armoedebestrijding en sociale cohesie

Het moestuinenproject richt zich op duurzame armoedebestrijding en het versterken van de sociale banden binnen de gemeenschap.

Inwoners krijgen de kans om diverse landbouwgewassen te verbouwen voor zowel eigen consumptie als verkoop. Het project biedt daarnaast ook trainingen in hydroponics, een techniek waarbij groenten worden gekweekt in water zonder gebruik van aarde.

Het initiatief zou de bewoners moeten helpen gezonder te leven en tegelijkertijd financieel zelfstandiger te worden.


Duurzaamheid centraal

De door SAB gedoneerde plantenbakken zijn gemaakt van gerecyclede pallets, passend bij de duurzame visie van het bedrijf.

Naast de plantenbakken werden ook gereedschap en potgrond gedoneerd, zodat de bewoners direct aan de slag kunnen met hun tuinen.

SAB toont met deze actie dat ze niet alleen gericht zijn op winst, maar ook op het versterken van de gemeenschap en het bevorderen van een gezonde en duurzame levensstijl.

Met het moestuinenproject in Geyersvlijt zegt SAB een belangrijke stap te zetten richting een duurzamere toekomst.

Daarbij moeten zowel de economische, sociale als ecologische belangen worden behartigd.

Plantenbakken in Geyersvlijt

Ik heb een tuintje in mijn hart
– of in Geyersvlijt –

Over SAB

Op 17 november 1966 werd het Surinaams Alcohol Bedrijf N.V. opgericht en gevestigd te Paramaribo aan de linkeroever van de Surinamerivier.

De drie aandeelhouders van bedrijf waren;

  1. de Surinaamse Cultuur Maatschappij N.V. (voorheen Suikeronderneming Mariënburg)
  2. N.V. Handelsonderneming Ma Ajong
  3. I. Fernandes & Son Bottling Company N.V.

In eerste instantie legde de jonge onderneming zich volledig toe op het distribueren van suiker en rumprodukten van de Suikeronderneming Mariënburg.

SAB staat tegenwoordig vooral bekend om de productie van rum en andere alcoholhoudende dranken, waaronder de merkens Borgoe en Black Cat.

Tekst : Shanti Biharie (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Heeft u een moestuin?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!