Parmessar : 'shout for Bouta'

Article – Parmessar : 'shout for Bouta'

PARAMARIBO, 12 augustus 2024 – De fractieleider en ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Rabin Parmessar, heeft zijn achterban opgeroepen om hun steun voor oud-voorzitter Desi Bouterse al schreeuwend te laten horen.

Schreeuwen

Tijdens een structurenvergadering zaterdagavond in Wanica riep Parmessar de aanwezigen op om duidelijk te maken dat de partij nog steeds achter Bouterse staat.

Bouterse is al ruim acht maanden ondergedoken/ gevlucht na zijn veroordeling voor meervoudige moord (om precies te zijn 7 maanden en 23 dagen – redactie).

Parmessar : 'shout for Bouta'

Baas voortvluchtig
– © Kees C. Donk –

"Laat Baas horen, waar hij ook is in Suriname, dat we achter hem staan," riep Parmessar de menigte op. Zijn oproep tot geschreeuw werd vervolgens daadwerkelijk luidkeels gesteund.


Gratie voor Bouterse?

Eerder had NDP-topper Ramon Abrahams, als waarnemend NDP-voorzitter, ook aangegeven dat het verlenen van gratie aan Bouterse hoog op de agenda van de NDP staat.

App peiling

Ondanks het feit dat de oppositie momenteel doet alsof de NDP "verleden tijd" is, blijft de partij in deze app (zeer) goed scoren.

Zo is het de tweede populairste partij onder de lezers en is voorzitter Simons de tweede persoon die president zou moeten worden.

Alleen de VHP scoort in beide peilingen beter, maar de verschillen zijn ook daarbij minimaal.

Suriname Nieuws
gratis app

Voorzitter Simons, die al enkele weken de voorzittershamer heeft overgenomen, heeft tot nu toe geen concreet antwoord op "de kwestie Bouterse" gegeven.

Kritiek

Volgens de NDP-ondervoorzitter staat het land voor een zeer moeilijke periode door de leningen die door de regering-Santokhi worden aangegaan.

Parmessar stelde dat er een verkeerd beeld wordt geschetst door de minister van Financiën & Planning.

Parmessar : 'shout for Bouta'

Shout it out!
– Bar'Puru –

"Toen wij de regering overdroegen in 2020, was de staatsschuld minder dan 25 miljard SRD, inclusief die 8 miljard SRD van de Centrale Bank."

"Vandaag de dag is het ruim 100 miljard SRD geworden. Dus met 70 miljard SRD hebt u de staatsschuld verhoogd."

De campagne vanuit de huidige regering zou begonnen zijn en er op gericht om het volk voor de gek te houden met valse cijfers, aldus Parmessar.


Slechte situatie

Parmessar merkte ook op dat het in Wanica (waar de NDP aanwezig was – redactie) op verschillende vlakken slecht gaat.

Hij noemde onder andere de ophaal van huisvuil die vaak te lang op zich laat wachten.

Ook zouden er buurten zij die nauwelijks water uit de kraan krijgen.

Tenslotte laat de gezondheidszorg te wensen over, waar de vele (onder de NDP opgezette – redactie) poliklinieken en huisartsenposten inmiddels nauwelijks meer te zien, of bezet zouden zijn.

Tekst : Reshma Soekhlal (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Maakt de NDP een kans om in de top drie te eindigen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!