Chan ziet Dominicaanse investeerders

Article – Chan ziet Dominicaanse investeerders

PARAMARIBO, 13 augustus 2024 – President Chandrikapersad Santokhi reist morgen voor een kleine week af naar de Dominicaanse Republiek.

Holistisch

Hij is daar om de inauguratie van de (herkozen) president Luis Abinader bij te wonen.

Chan reist niet alleen, maar zal worden vergezeld door zijn vrouw en een delegatie "van beperkte omvang" waarvan de namen – ook bij navraag – niet bekend zijn gemaakt.

Investeringen

Voorafgaand aan de inauguratie zal Santokhi, naar eigen zeggen, holistisch bilaterale gesprekken voeren met regeringsleider en grote investeerders.

Volgens Chan zijn er namelijk een aantal bedrijven in de Dominicaanse Republiek die erg geïnteresseerd zijn om te investeren in ons land.

Welke bedrijven dat zijn, op basis waarvan hun interesse kenbaar is gemaakt en of ons land ready is om grote, buitenlandse investeerders te begeleiden, is niet bekend.

Nepotisme

De verkiezingen in de Dominicaanse Republiek gingen gepaard met felle debatten over economische hervormingen, fraude, nepotisme, corruptie en de zeer gebrekkige sociale omstandigheden in het land.

Chan ziet Dominicaanse investeerders

Dominicaanse Republiek
– gelijkenis met Suriname –

Of hun samenleving – dat met bijna dezelfde problemen kampt als de onze – daadwerkelijk in staat en welwillend is om aanzienlijke bedragen te investeren in Suriname, blijft onduidelijk.

Tekst : Ronny Sawirjo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Denkt u dat Chan investeerders weet over te halen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!