België doneert spullen

Article – België doneert spullen

PARAMARIBO, 14 augustus 2024 – De Surinaamse diaspora in België heeft enkele weken terug een dankbare bijdrage geleverd aan het onderwijs in ons land.

Stoelen

De Belgen hebben schoolmeubilair, tafels, stoelen en enkele computers gedoneerd aan verschillende scholen.

Gilbèrt van Lierop, de Belgische ambassadeur in Suriname, was verantwoordelijk voor de officiële overhandiging van deze goederen.

Tijdens de overhandiging benadrukte ambassadeur Van Lierop het belang van deze schenking.

Deze bijdrage onderstreept de sterke band tussen onze gemeenschappen en onze voortdurende inzet voor verbetering van het onderwijs in Suriname.

Gilbèrt van Lierop
ambassadeur België

De Belgische donateurs hopen met deze schenking een positieve bijdrage te leveren aan de onderwijssector in Suriname, vooral met het oog op de toekomst van onze jeugd.

Alles gratis

Naast de gedoneerde items hebben ze ook volledig bijgedragen aan de transportkosten naar Suriname en de facturen betaald voor de opslagkosten.

Er zijn daarnaast verschillende praktische taken uitgevoerd en betaald in België, zoals het inpakken, laden van de gedoneerde items, en het regelen van transport en logistiek.

De computers zijn door de Belgische ambassadeur persoonlijk opgeknapt en betaald (de kosten om ze weer op te knappen – redactie). Vervolgens werden ze gratis uitgedeeld aan de winnaars van een gratis cybersecurity-cursus die hij organiseerde samen met de Surinaamse diaspora in België.

Ambassadeur Van Lierop benadrukte dat tafels en stoelen essentieel zijn om de omstandigheden op de scholen te verbeteren

Tekst : Ronny Sawirjo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Moeten we België dankbaar zijn, of ons schamen dat we niet zelf een stoel kunnen regelen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!