Ori dreigt : "KIJK ME AAN!"

Article – Ori dreigt : "KIJK ME AAN!"

PARAMARIBO, 15 augustus 2024 – Van de vele ministers in de huidige regering – deze regering kent zelfs meer ministeries dan de vorige – zijn er maar weinig zo a-sociaal, bedreigend en onaangepast als minister Ori, beter bekend als de Mummy van Onderwijs.

Orilogie

Inmiddels heeft de minister, professor in de Orilogie, echt iedereen bedreigd en geprobeerd aan te klagen die kritiek op hem leverde.


Studenten van de ADEK zouden volgens hem "hun b*k moeten houden, want er is maar maar een de baas" (Ori, in de kwestie van de campusdirecteur – redactie). Ook zouden zij te dom zijn om na te denken en niet moeten proberen te tornen aan zijn intellectueel niveau.


Daarna waren de docenten aan de beurt. Die zou hij persoonlijk uit hun huis slepen als ze niet gratis voor hem wilden werken. "Wie zijn zij om salaris te eisen voor het werk dat ze doen, want ik ga ze helemaal niets betalen." Gevleugelde uitspraken toen bleek dat een flink aantal docenten al maanden niet was uitbetaald en ze dreigden om het werk neer te leggen.


Ook de media zou namens Ori voor het gerecht gedaagd moeten worden, omdat deze nergens verstand van heeft. Hij gaf ze drie dagen de tijd, eiste rectificaties, en anders zou hij wel even regelen dat de persvergunning ingetrokken werd (uiteindelijk bleef het angstvallig stil – redactie).

Peuters

De laatste slachtoffers van Ori zijn nu onze peuters, wiens ouders volgens hem "het niet moeten wagen om aan scholing te denken".

Ori dreigt : "KIJK ME AAN!"

Professor in Orilogie
– KIJK ME AAN! –

Ten overstaande van een zaal van zowel bezorgde ouders als journalisten begon Ori nog net niet te schelden en schreeuwen toen de kwestie "peuterschool" aan bod kwam.

KIJK ME AAN! KIJK ME IN DE OGEN! IK DAAG JE UIT! KIJK ME AAN!!! DURF ME AAN TE KIJKEN!

Ik garandeer jullie, geen enkel kind jonger dan vier jaar gaat hier binnen komen! Dit is mijn ministerie en als het aan mij ligt gooi ik iedereen onder de vier jaar er uit. Ze pissen in hun broek, zijn contactgestoord en kunnen mijn psychologische testen niet eens doorstaan, meldde hij het aanwezige publiek in woorden van min of meer gelijke strekking.

Ik waarschuw jullie, niemand hier jonger dan vier jaren gaat nog binnenkomen, dit is mijn ministerie!

Of zijn bejaarde broer – die als pensionada ouder is dan vier jaar en onlangs in het geheim op zijn ministerie een hoge positie heeft gekregen – de psychologische test wel heeft doorstaan, is niet bekend.

Voorschools traject

Waar elders in de wereld juist de wat zwakkere kinderen al op tweejarige leeftijd (plus enkele maanden – redactie) een voorschools educatietraject in gaan, wil Ori enkel nog "hoogbegaafde zindelijke vierjarigen" toelaten die dus niet in hun broek plassen.

Elders...

In Nederland worden jonge peuters – vanaf 2,5 jaar – wel bij wet toegelaten, omdat zo de wat minder begaafde kinderen een liefdevol en veilige toekomst te geven.

In de professionele handen van begeleiders worden de kinderen sociaal en motorisch sterker gemaakt, leren zij zindelijk te worden en kunnen zich optrekken aan vriendjes die al wat verder zijn in de persoonlijke ontwikkeling.

Op die manier zijn ze veel beter voorbereid wanneer ze op vierjarige leeftijd de "echte" school betreden en staan ze niet, zoals bij ons, al met 10 – 0 achter.

Maar daar wilde Ori niets van weten.

Het is zijn ministerie, en als je op driejarige leeftijd een achterstand hebt, heb je pech en mag je de aansluiting op "zijn" lagere school vergeten.

En daarmee niet alleen je eigen toekomst, maar op termijn ook die van ons land.

Tekst : Reshma Soekhlal (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Bent u het eens met de stelling van Ori?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!