Doekhie : 'kies Jenny'

Article – Doekhie : 'kies Jenny'

PARAMARIBO, 17 augustus 2024 – Als het aan Rashied Doekhie ligt, is Jenny Simons nu niet alleen de voorzitter maar straks ook de enige presidentskandidaat voor de NDP.

Presidentskandidaat

Rashied Doekhie, voormalig parlementariër voor de Nationale Democratische Partij (NDP), verwacht dat Jenny Simons de enige presidentskandidaat van de partij zal zijn.

Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat Ashwin Adhin, de oud-vicepresident, ook als kandidaat naar voren wordt geschoven.

Doekhie raadt Adhin aan om zijn kansen af te wachten.

Vanwege zijn jonge leeftijd zou hij moeten wachten tot 2030 om een gooi te doen naar het presidentschap.

Adhin heeft zelf aangegeven dat hij nog te jong is voor het voorzitterschap van de partij. Daarom stel ik voor dat hij nog vijf jaar wacht en dan zijn kans grijpt.

Doekhie
CaribaFM

Hij benadrukte dat Simons nu de partijvoorzitter is en daarmee een cruciale rol speelt bij de beslissing wie de presidentskandidaat wordt.

Voordeel

Volgens Doekhie moet de kandidaat worden voorgedragen door zeven parlementariërs en moet deze gedragen worden door de partijleiding, waar Simons zelf ook onderdeel van is.

Doekhie vergelijkt de huidige situatie met het verleden onder Desi Bouterse, toen beslissingen vooral door hem alleen werden genomen.

Doekhie : 'kies Jenny'

Voorzittershamer
– presidentskandidaat –

"Mensen klaagden toen binnenskamers, maar durfden niets te zeggen," aldus Doekhie. Hij stelt dat de partij nu een andere koers vaart en dat de keuze van de mensen gerespecteerd moet worden.

Doekhie staat open om Simons in haar werk te ondersteunen.

Tekst : Shanti Biharie (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Moet Adhin toch een kans wagen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!